Hizbullah'tan yapılan yazılı açıklamada, Bayyada beldesinde işgal ordusuna ait bir buldozer ile askeri aracın kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alındığı belirtildi.

Bayyada'da bir çadır içinde yer alan işgal askerlerinin de başka bir kamikaze İHA'yla vurulduğu ifade edildi. Reşaf beldesinde işgal askerleri ve askeri araçlarının bulunduğu noktaya roket saldırısı düzenlediği, Adise beldesindeki bir topçu mevziisinin de kamikaze İHA'yla vurulduğunu aktarıldı.

Öte yandan Hizbullah, Yumhur Şekif beldesi çevresindeki Safita bölgesine ilerlemeye çalışan işgal birliğini patlayıcıyla hedef aldığını, askerler arasında ölen ve yaralananların olduğunu açıkladı. Lübnan'ın güneyindeki Bayyada, Reşaf ve Adise beldeleri, 2 Mart'tan bu yana siyonist ordusunun işgali altında.

Muhabir: Yakup YÜKSEK