Laricani, Arapça olarak X platformunda “İslam hükümetlerine uyarı” başlığıyla yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yapılacak konferansının, pratik bir sonuç olmadan sadece konuşmalarla dolu olması (BM Güvenlik Konseyi toplantılarında olduğu gibi), gerçekte Siyonist varlık lehine yeni bir saldırı emri çıkarmak anlamına gelir. En azından, bu varlığın deliliğine karşı ortak bir operasyon odası kurun. Bu karar tek başına bu varlığın efendilerini endişelendirmeye, onları ‘dünya barışının tesisi’ ve ‘Nobel Barış Ödülü’ bahanesiyle verdikleri emirleri hızla değiştirmeye sevk etmeye yeterlidir.”
Laricani paylaşımını şu sözlerle bitirdi:
“Çünkü Filistin’deki aç ve mazlum Müslümanlar için hiçbir şey yapmadınız, bari kendi yok oluşunuzu engellemek için mütevazı bir karar alın.”
Öte yandan, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve Başbakan Danışmanı Macid el-Ansari, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, Doha’nın gelecek Pazartesi günü israilin Katar’a saldırısını görüşmek üzere olağanüstü Arap-İslam zirvesine ev sahipliği yapacağını duyurdu. El-Ansari, Katar haber ajansı QNA’ya yaptığı açıklamada, zirvenin bölgedeki son gelişmeler ışığında yapılacağını ve Pazar günü toplanacak Arap ve İslam ülkeleri dışişleri bakanlarının hazırlık toplantısında sunulacak bildiri taslağının zirvede tartışılacağını söyledi.
İran televizyonu, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın Pazar ve Pazartesi günü Doha’daki Arap-İslam zirvesine katılacağını, Katar’a yönelik saldırı ve Gazze’de devam eden soykırım savaşının yanı sıra bölgedeki saldırılar karşısında İsrail işgaline karşı ortak bir tutum geliştirilmesini görüşeceğini bildirdi.




