Hayvanlara yönelik şiddet içerikli binlerce görüntünün paylaşıldığı bu ağın, dünya genelinde binlerce üyesi olduğu tahmin ediliyor. Üyeler, hem bu görüntüleri paylaşıyor hem de para karşılığında satışını yapıyor.
BBC’nin ulaştığı bazı mesajlarda, İngiltere merkezli kullanıcıların RSPCA gibi hayvan koruma kurumlarından yavru kedi sahiplenerek işkence amacıyla kullanmayı planladıkları görülüyor.
Geçtiğimiz mayıs ayında Londra'nın kuzeybatısındaki Ruislip'te iki gencin, iki yavru kediyi işkenceyle öldürdüğü olay da bu ağla bağlantılı olabilir. Gençler, kedileri bıçakla ve üfleyiciyle parçalayarak öldürdüklerini kabul etti.
“Her 14 saatte bir işkence videosu paylaşılıyor”
Hayvan hakları savunucusu Feline Guardians adlı sivil toplum kuruluşuna göre, Mayıs 2023 ile Mayıs 2024 arasında neredeyse her 14 saatte bir yeni bir işkence videosu internete yüklendi. Örgüt bu yıl aktif olan 24 ayrı grup tespit etti. En büyük grubun binden fazla üyesi var.
En aktif faillerden biri, 200’den fazla kedinin işkence ve ölüm anlarını kaydetmiş olabilir.
Bu tür içeriklerin ilk kez 2023 yılında Çin’de yayıldığı, ardından Çin ve Batı sosyal medya platformlarında popüler hâle geldiği tespit edildi.
BBC, bazı gruplarda çocukların da işkenceye katıldığına dair mesajlara ulaştı. Bir kullanıcı kendisini “10 yaşındayım ve kedi işkence etmeyi seviyorum” diye tanıttı.
Hatta Eylül 2023’te "100 kedi öldürme" yarışması düzenlendiği, üyelerin kısa sürede 100 kediyi öldürme konusunda birbirleriyle yarıştığı ortaya çıktı.





