HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Dicle ilçesinde sürdürdüğü saha çalışmaları kapsamında kırsal mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi, bölge halkının yaşadığı sorunları yerinde tespit etti.

Ziyaret programına Dicle İlçe Başkanı Ali Göçtürk ve beraberindeki heyet de eşlik etti.

Program kapsamında ilk olarak ilçe merkezinde bulunan Şehit Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret eden Dinç, Okul Müdürü Burhan Akalp ile görüşerek eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Eğitimin toplumun geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Dinç, eğitim camiasına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Dinç ve beraberindeki heyet, ilçe merkezinde Bozkaya ailesinin taziyesine katılarak başsağlığı dileklerini iletti.

Ardından kırsal mahalle ziyaretlerine geçen Dinç, Arı (Xraba) köyünde vatandaşların özellikle elektrik altyapısına ilişkin sorunlarını dinledi. Köy sakinleri, elektrik hatlarının yıllardır yenilenmediğini ve sık sık kesinti yaşandığını ifade ederken, sokak aydınlatmalarının bulunmamasına rağmen faturalara yansıtıldığı yönünde şikâyetlerini dile getirdi.

Ayrıca kanalizasyon eksikliği, kötü koku ve sivrisinek artışı gibi sorunların da halk sağlığını tehdit ettiği belirtildi.

Tepe (Bankırs) köyünde ise yaklaşık 30 bin dönümlük arazinin Dicle Barajı’ndan faydalanabilmesi için sulama kanalı yapılması talebi öne çıktı. Vatandaşlar, köy yollarının iyileştirilmesi, köprü onarımı ve altyapı eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Üzümlü Köyü’ne bağlı Taşlı (Çolağan) mezrasında da vatandaşlarla buluşan Dinç’e, özellikle yol ve şebeke suyu eksikliği nedeniyle yaşanan mağduriyetler aktarıldı.

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Milletvekili Dinç, vatandaşların dile getirdiği tüm sorunların takipçisi olacaklarını belirterek, sorun ve sıkıntıları Meclis gündemine taşıyacaklarını ifade etti.

Kaynak: İLKHA