Hakkari’de temel kazısı yapılan bir alanın çevresinde meydana gelen çatlaklar paniğe neden oldu. Yetkililer, risk oluşan bölgede bulunan 6 binayı tedbir amacıyla tahliye etti.

Olay, Pehlivan Mahallesi’nde devam eden temel kazısı çalışmaları sırasında ortaya çıktı. Kazı alanının bitişiğinde ve çevresindeki bazı bina ve iş yerlerinin önünde, ayrıca yol ve kaldırımlarda çatlaklar oluştu. Bir eczanede ise maddi hasar meydana geldiği öğrenildi.

Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alırken risk taşıyan 6 bina boşaltıldı.

Belediye ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerin ardından çatlakların görüldüğü binalar ile bazı iş yerleri mühürlendi. Tahliye edilen vatandaşların ise öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildiği belirtildi.

Bölgede incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı Burak Gürbüz, AFAD İl Müdürü Erhan Kanat ve Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek, teknik ekiplerden bilgi aldı. Yetkililerin, zemindeki hareketlilik ve oluşan hasarın nedenine ilişkin detaylı inceleme başlattığı bildirildi.

Aw709547 02 (1)

Kaynak: AA