• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Miraç Kandili mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya'nın okuduğu vakfın Mirac Kandili mesajında son 4 aydır tüm ümmetin gündeminde olan Kudüs ve Mescid-i Aksa meselesi, bu tür gecelerin fırsat bilinerek camilerin ihya edilmesi gibi konular başta olmak üzere bu gece yapılması gereken ibadetlerin ihmal edilmemesi hususunda tavsiyeler yer aldı.

Kur'an-ı Kerim'de "Kulunu bir gece, Mescid-i Haram’dan kendisine bazı ayetlerimizi göstermek için, etrafını mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah celle celâluhu, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir." ayetiyle başlayan mesajda Hazreti  Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin miraca çıkarılmadan önce Mescid-i Aksa'ya götürüldüğünü ve orada bütün Peygamberlere imamlık yapıp namaz kıldırdığını belirten Kaya, "Diğer peygamberlerin çoğu da Filistin'de yaşamış, Mescid-i Aksa'da namaz kılmış, o kutsal topraklarda dolaşmış, tebliğ yapmışlardır. Hepsi de haktır ve gerçektir, biz hepsinin hak peygamber olduklarına iman ediyoruz. Bu manada da Mescid-i Aksa ve Filistin bizim için çok önemlidir." dedi.

"Camiler sahipsizken ümmetin yetimleri de sahipsiz kalır"

Kaya, "Kudüs, kanayan yaramız; Mescid-i Aksa, yaralı mescidimiz; Gazze, düşmanın barbarlığı altında inim inim inleyen nadide gülümüz ve Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi vesellemin mübarek ayağını bastığı mübarek topraklar bugün işgal altında. Bütün mescitler Allah’ın evleridir ve bir bakıma birbirleriyle kardeştir. Mescid-i Aksa’ya sahip çıkmak için öncelikle kendi camilerimize sahip çıkmalı, muhitimizdeki camileri ihya etmeli, böylelikle kendimiz de ihya olmalıyız. Camiler sahipsizken ümmetin yetimleri de sahipsiz kalır. Camiler boşsa kalpler de boştur." ifadelerini kullandı.

Peygamberimiz sallallahu aleyhi vesellem zamanında mescitlerin ibadethane olduğu gibi toplumun maddi manevi dayanışma yerleri olduğunu hatırlatan Kaya, "Rüya gören dahi gelip mescitte anlatır, güzide nesil olan ashab-ı kiram, camiden çıktıklarında ağırlıklarını atıp hafiflemiş şekilde evlerine ulaşırlardı. Bizler de tıpkı Selahaddin Eyyubi gibi, Kudüs'ü fethetmeden, kurtarmadan önce camilerimizi dolduralım. Allah'ın vaadi elbette gerçekleşecek, Kudüs bir gün özgürlüğüne kavuşacaktır. Bize düşen, toplum olarak kendimize çekidüzen vermek, nefsimizi terbiye etmektir." şeklinde konuştu.

"İslam Âleminin Mirac Kandili mübarek olsun"

Bu gecenin değerlendirilmesi hususunda paylaştığı mesajda tavsiyelere yer veren Kaya şunları söyledi:

"Camilerde programlar tertip etmek, Kur'an-ı Kerim okuyarak kalbimizi ve gecemizi ihya etmek, Cevşen-ül Kebir okumak, Peygamberimize sık sık salavat getirmek, aile bireyleriyle birlikte günün anlam ve önemiyle ilgili aile sohbeti yapmak, geçmiş günlerimiz hakkında iç muhasebe yapmak, günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan çokça af dilemek, hastalarımız için dua etmek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirmek; eş, dost ve yakınlarımızla uzaktan da olsa hal ve hatırlarını sorup kandillerini tebrik etmek. İslam coğrafyasında zalimlerin zulmüne maruz kalmış kardeşlerimizin kurtuluşu için dua etmek gibi ibadet ve dualarla gecemizi en hayırlı şekilde ihya etmeliyiz."

Kaya, "Namazın farz kılındığı bu mübarek geceyi Rabbimiz namaz kılmayanların namaza başlamalarına, kılanların da tam bir teslimiyet ve huşu ile kılmalarına vesile eylesin. Dinin direği olan namazla imanımıza, hanelerimize, memleketimize, dünyaya ve kâinata muhabbet versin. Cümlemizi bu güzel gecelerin kadr-u kıymetini bilenlerden eylesin. Gaflet uykusunda olanlarımızı uyandırsın. Başta Kudüs ve Mescid-i Aksa Davamız olmak üzere mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize kurtuluşu nasip etsin. Bizleri de buna vesile kılsın. Bütün İslam Âleminin Mirac Kandili mübarek olsun." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir