• DOLAR 32.274
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2456.48
  • ...
Adıyamanlılar: Miraç Kandili'nin Filistin'in özgürlüğüne vesile olmasını diliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Ekim'den bu yana Gazze'de imanın küfre karşı dik br duruşla mücadele verdiğinin altını çizen vatandaşalar, İslam ülkelerinin halklarının ve yöneticilerinin de daha ciddi bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti.

Kudüs'ün sıradan toprak parçası olmadığına değinen vatandaşlardan Mehmet Şaşmaz, "Malumunuz olduğu üzere aylardır Gazze'de, Filistin'de kardeşlerimizi üzerine bombalar yağdırılıyor. Biliyorsunuz ki oralar sıradan topraklar değildir. Oradaki topraklar hakkında Cenab-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de de etrafını mübarek kıldığı topraklar olarak bahsediyor. Salı günü Miraç Gecesi, Miraç deyince aklımıza o topraklar geliyor. Peygamber Efendimizin Mekke'den Mescid-i Aksa'ya oradan da Arş-ı alaya yükseldiği yerlerdir. Orada akan kanın biran önce durması gerekiyor. Müslümanların o Miracın yeri olan o topraklara sahip çıkması gerekiyor." dedi.

57 İslam ülkesinin bir fiili adım atmadığını belirten Şaşmaz, "Sadece kınamalarla, dualarla iş geçiştiriliyor. Ticari ve siyasi bağlantıların bir an önce kesilmesi gerekiyor. Oradaki kardeşlerimiz özellikle ülkemizden bir abilik bekliyor. Bizim yükümüz ağırdır. Bizler tabiri caizse ülke olarak ümmetinin abisiyiz. ülkemizin bu konuda çok ciddi adımlar atması gerekiyor. Müslüman halk olarak en azından boykota devam edelim. Bazı kardeşlerimiz 'Şu malzemeyi almasak ne olacak.' diyor. Ama bir leblebi düşünün karnımızı doyurmaz ama orucumuzu bozuyor. Bu manada kardeşlerimiz boykota katılırlarsa en büyük işi yapmış olurlar." ifadesini kullandı.

"Şu an Filistin topraklarında ciddi bir işgal ve zulüm var"

İsra ve Miraç meselesi anlaşılınca Filistin'in özgür olacağına vurgu yapan Habip Bozan, "Miraç ve İsra hadisesi Kur'an-ı Kerim'de geçer ve Rabbimiz etrafını mübarek kıldığı bir beldeden bahseder. Peygamber Efendimizi göğe yükselterek çeşitli ayetlerini gösterdiğini Rabbimiz bize ayeti kerimede bildiriyor. Hadisi şerifler bunu daha detaylı anlatıyor. Aslolan Miraç ve İsra hadisesine baktığımız zaman günümüzde Müslümanların bunu tamamıyla idrak edemediğini görüyoruz. Rabbim öncelikle idrak etmeyi, Miraç bilincini ve İsra ruhunu bize nasip etsin. Şu an Filistin topraklarında ciddi bir işgal ve zulüm var. kardeşlerimizin haklı bir davası ve direnişi var. Bizim de bu direnişe maddi ve manevi destek vererek katkıda bulunmamız lazımdır. İsra ruhunu ve Miraç bilincini ciddi olarak yaşatmamız gerekiyor. Belki Miraç'ı böyle idrak ederek gerçek anlamda Kudüs'ün kurtuluşuna, Müslümanların haklı davasına katkıda bulunabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Aslında onlar güçlü değil, biz bu imanı cesareti gösteremiyoruz"

Müslümanların iman ve cesareti ortay koyması gerektiğini dile getiren Bozan, "Kur'an-ı Kerim Hazreti Musa'nın karşısındaki Firavun'un sihirbazlarından bahseder. Sihirbazlar Firavun'a 'biz Musa'yı yenersek bize ne var?' derler. Firavun'da der ki, 'Siz benim yakınlarımdan olacaksınız.' Hazreti Musa onların sihirlerini bozduğu zaman sihirbazlar secdeye kapanarak derler ki, 'Biz Musa'ın ve Harun'un Rabbine iman ettik.' Kur'an-ı Kerim'in işarete ettiği şey şuanda Gazze'deki mücahitlerin eliyle yeniden geçekleşmiş oluyor. Yani bir anlamda Musa (as) temsil ediyorlar. Ama İslam ülkelerindeki yöneticiler, Müslümanlar, cemiyetler olarak bizler o sihirbazların gösterdiği imanı, teslimiyeti gösterebilirsek Amerika'nın, emperyalizmin oyunu bozulmuş olacak. Ama ne yazık ki o imanı gösteremiyoruz. Rabbim o duruşu başta Müslüman ülkelerin yöneticilerine hem de bizlere göstersin. Aslında onlar güçlü değil, biz bu imanı cesareti gösteremediğimiz için onlar bu pervasız saldırılara devam ediyor. Rabbim bize o duruşu ve imanı nasip etsin." dedi

"Kudüs dünyanın kalbi"

İsra ve Miraç olaylarının Filistin için özgürlüğe giden yol olması temennisinde bulunan Ferhat Özbadem de şunları söyledi:

"Önümüzdeki günlerde İsra-Miraç hadisesinin yıl dönümü bu noktada dünyanın kalbi olan Kudüs'ün özgürleşmesi, Mescid-i Aksa'nın özgürleşmesi, işgal edilmiş Filistin topraklarının işgalden kurtulması için İsra ve Miracın hem fiili hem de kavli dualarımız noktasında bir vesile olması… Yapılan programlarda mutlaka özgür Filistin, özgür Gazze'nin Müslümanlarının direnişinin gündem edilmesi gerektiğinin kanaatini taşıyorum. Bu yönüyle maddi ve manevi yapacağımız yardımları İsra ve Miracın yaşandığı  günlere denk getirdiğimizde daha fazla faydalı olacağı kanaati taşıyoruz. İsra ve Miracın Filistin'in Gazze'nin İslam ümmetinin işgal edilmiş bütün topraklarının kurtuluşuna, özgürlüğüne vesile olması duasını ediyoruz." 

"Kutsal beldenin özgür olmamış olması bizlere büyük acı veriyor"

Müslümanların Kudüs için her çabayı sarf etmesi gerektiğine değinen Cuma Pancar, "Miraç Peygamber Efendimizin Kutsal topraklardan göğe yükselip bizlere müjdelerle geldiği bir gecedir. Miraç Kandili'ni idrak edeceğiz ama o kutsal beldenin özgür olmamış olması bizlere büyük acı veriyor. Müslümanlar olarak o toprakları bu Gece'de özgür görmek istiyoruz. Bundan dolayı Müslüman halklar ve toplumlar olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız lazımdır. Kimsenin elimden bir şey gelmiyor, bir şey yapamam dememesi lazımdır. En azından dua edelim, boykot edelim onların sesi olup seslerini tüm dünyaya duyurmaya çalışalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir