• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yarın 5 ilde "Büyük Kudüs Yürüyüşü" düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm dünyada 2-9 Şubat tarihleri arasında yad edilen Dünya Kudüs Haftası'nda, dünya Müslümanları tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenerek işgal altındaki Kudüs'e ve barbar siyonistlerin soykırım işlediği Gazze'ye dikkat çekiliyor.

Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri kapsamında yarın; İstanbul, Adana, Diyarbakır, Van ve Batman'da "Büyük Kudüs Yürüyüşü" düzenlenecek.

İşgal altındaki Kudüs'e ve Gazze'de yaşanan siyonist vahşete tepkilerin dile getirileceği kitlesel yürüyüşlere birçok STK destek veriyor.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA, SALAH (Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü) ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde düzenlenecek yürüyüşlere büyük katılım sağlanması bekleniyor.

Yarın Diyarbakır'da düzenlenecek olan "Büyük Kudüs Yürüyüşü"ne desteklerini sunan parti ve STK'lar sosyal medya hesaplarından şöyle paylaşımlarda bulundular:

Peygamber Sevdalıları Vakfı

Her yıl Recep ayının son haftasının Dünya Kudüs Haftası olarak kutlandığını dile getiren Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya, yarın Diyarbakır başta olmak üzere bazı illerde yürüyüşler düzenleyeceklerini söyledi.

Kaya, "Dünya Kudüs Haftası; kendi içinde İsra ve Miracı barındıran yine Selahaddin-i Eyyubi'nin Mescid-i Aksa'yı Haçlıların elinden kurtardığı bir haftaya denk gelmektedir. Bizler de Dünya Kudüs Haftası kapsamında mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu belirtmek için Türkiye'nin bazı şehirlerinde yürüyüşler tertipleyeceğiz. Bu kapsamda yarın saat 13.30'da Diyarbakır'da Dünya Kavşağı'ndan 15 Temmuz Şehitler Parkı'na doğru bir yürüyüş gerçekleşecektir. Büyük Kudüs Yürüyüşü'ne bütün halkımızı davet ediyoruz. Bütün halkımız bu kamete, bu kıyama, bu yürüyüşe katılmalı ve tarafını net bir şekilde ortaya koymalıdır." dedi.

İTTİHADUL ULEMA

İTTİHADUL ULEMA'dan yapılan açıklamada, "2 Şubat'ta başlayıp 9 Şubat'ta sona erecek olan 'Kudüs Haftası' kapsamında 'Aksa Ümmetin Tufanı' başlığıyla 4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası başladı.

Kudüs Haftası kapsamında her gün yapılacak eylem ve etkinliklere İTTİHADUL ULEMA olarak destek vereceğiz. Cuma namazı sonrası ülke genelinde yapılan basın açıklamalarına destek verdik. Pazar günü yapılacak yürüyüşlere de tüm seyda, müderris ve talebelerimizle destek vereceğiz. Ayrıca hafta boyunca platformun açıkladığı program çerçevesinde yapılacak faaliyetlere katılacağız.

Bu bağlamda birinci gündem maddemizin Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze ve Filistin olduğunu ilan ediyor ve duyarlı tüm kardeşlerimizi de bu faaliyetlere destek olma çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Yetimler Vakfı

Yetimler Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

"Yetimler Vakfı olarak Türkiye geneli yapılacak olan 'Büyük Kudüs Yürüyüşü'ne tüm üye, gönüllü ve hayırseverlerimizi katılım göstermeye davet ediyoruz."

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'Aksa Ümmetin Tufanı' temasıyla yarın düzenlenecek olan 'Büyük Kudüs Yürüyüşü'ne Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları meydanlara inerek Kudüs'e olan sevgisini bir kez daha tüm dünyaya gösterecekler.

Peygamber Efendimiz'in mirası 3'üncü Haremi Şerif olan Mescid-i Aksa için erkek-kadın, genç-yaşlı tüm üye ve gönüllülerimiz ile bizler de destek vereceğiz." ifadelerine yer verildi.

İDEV

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) tarafından yapılan açıklamada, "4'üncü Uluslararası Kudüs Haftası etkinlikleri başladı. Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde; Diyarbakır, İstanbul, Batman, Adana ve Van illerimizde düzenlenecek olan 'Büyük Kudüs Yürüyüşü' etkinliği başta olmak üzere yapılacak tüm etkinlikleri güçlü bir şekilde destekliyoruz.' denildi.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle 'Aksa Ümmetin Tufanı' temasıyla yarın düzenlenecek olan 'Büyük Kudüs Yürüyüşü'ne Nehirden Denize Özgür Filistin aşkına tüm üyelerimizi ve halkımızı davet ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir