• DOLAR 32.413
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2384.173
  • ...
Japonya, Afganistan'a 13,5 milyon dolar yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Japonya tarafından sağlanan bu fon, WFP'nin ülkede gıda güvensizliğiyle karşı karşıya olan kişilere gıda yardımı, acil beslenme ve okul çağındaki çocuklar için öğrenme koşullarının iyileştirilmesinde kullanılacak.

WFP sağlanan bu fonla, yaklaşık 630 bin kişiye gıda yardımı, 42 binden fazla hamile ve emziren anne ile yetersiz beslenen çocuğa tedavi sağlamayı amaçlıyor.

Japonya'nın Afganistan Büyükelçisi Takayoshi Kuromaya, Japonya'nın Afganistan halkını, özellikle de ilkokul öğrencilerini ülkenin geleceğine yatırım yapmaları konusunda destekleme konusundaki kararlılığına vurgu yaptı.

Geçen yıl Afganistan'da 6 milyondan fazla kişiye nakdi yardım sağladığını açıklayan WFP, nakdi yardım fonlarının, çeşitli kuruluşlardan ve destekleyici ülkelerden sağlandığını bildirdi.

Programda, nakdi yardımların insanların satın alma gücünü artırmasının yanı sıra yerel ekonominin büyümesine de katkı sağladığı vurgulandı. Ekonomik zorlukların ortasında olan Afganistan'da şu anda acil yardıma ihtiyaç duyan 23 milyondan fazla insan bulunuyor. Birleşmiş Milletler, Afganistan'a 2024 yılı için 3 milyar dolarlık yardım talebinde bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir