• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
BDP'ten Siverek'te demokratik paket eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- BDP Siverek İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından 30 Eylül'de açıklanacak "Demokratik Paket" eleştirilerek, yaşanan barış sürecinde AK Parti Hükümetinin samimi olmadığına vurgu yapıldı.

İlçenin Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan parkta toplanan grup, sloganlar eşliğinde Hürriyet Caddesi'nden Kanlıkuyu Parkına kadar yürüdü. Burada basın açıklamasını BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız okudu.

Ayyıldız okumuş olduğu basın açıklamasında, Kürt sorununun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğuna dikkat çekerek "Yaşanan bunca acı deneyimler sonucu, tekçi zihniyet anlayışıyla inkâr ve imha politikalarıyla baskıcı, yasakçı, tekçi ve katı merkeziyetçi, militarist anayasa ve yasalarla Kürt sorununun çözülemeyeceği gerçeği artık herkes tarafından görülmüştür. Son süreçte toplumun gündemde olan demokratik, barışçıl çözüme verilen büyük toplumsal destekte bu gerçekliğin ifadesi olmaktadır."dedi.

Basın açıklamasının devamında ise yarın açıklanacak "Demokratik Pakete" dikkat çekilerek, "AK Parti hükümeti tarafından bir süreden beri hazırlığı yapılan "Demokratikleşme" paketinin kamuoyuna açıklanması birkaç kez ertelenmiş, en son 30 Eylül tarihinde açıklanacağı belirtilmiştir. Yalnız hazırlanan paketten sadece birkaç Ak Partilinin haberi vardır. Oysa sorunun tarafı olan Kürt halkı ve Kürt siyasi çevrelerin görüşü alınmalıydı. Ayrıca muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarının da görüşleri alınarak hazırlanmalıydı. Adı "Demokratik Paket" olan paket hazırlanış itibarıyla demokratik değildir. Bizler 21 Mart tarihinde Newroz meydanında milyonların şahitliğinde Abdullah Öcalan'ın hazırladığı yine döneme ilişkin manifestosunu sahipleniyoruz. Çünkü çözümün ve barışın yolu buradadır. O günden sonra silahlı güçler şehir dışına çekilme kararı almış, esirler serbest bırakılmış, ateşkes ilan edilmiştir. Bugün kadar devlet tarafından sadece sürecin ilerlediği yönünde açıklama yapılmıştır. Her şeye rağmen bizler bu sürecin ilerlemesinin ve barışa evirilmesini umuyoruz." denildi.(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir