• DOLAR 32.343
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2307.58
  • ...
Kürtçe resmi dil olarak ilan edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - BDP İl Örgütü tarafından yapılan basın açıklamasında Kürtçe'nin resmi dil olarak ilan edilmesi istendi. Saat 14.00 yapılan basın açıklamasına BDP yöneticiler ve partililer destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan BDP il Eşbaşkanı Rehşan Çarboğa, Türkiye'nin hala 12 Eylül darbe anayasası ile yönetildiğini söyledi. Çarboğa, "AKP hükümeti 2002 yılından bu yana özelde 2011 yılı seçimlerinden önce yeni sivil özgürlükçü bir anayasa sözü ile seçimlere girmiş ve iktidara gelmiştir. Seçimlerden sonra yeni bir anayasadan söz etse de maalesef bu güne kadar bir sonuca ulaşmamıştır. Bizler Kürt halkı olarak, halk olmaktan kaynaklı bütün doğal haklarımızı ve diğer haklarında haklarını kullanmasını anayasal güvenceye alınmasını talep ediyoruz." dedi.

Sürecin sağlıklı yürümesi demokratik ve güven verici bir ortamın sağlanması için aciliyet arz eden kısa vadeli hukuki ve demokratik adımların atılması gerektiğini ifade eden Çarboğa, "Anadilde eğitimin önündeki tüm engeller kaldırılmalı, Kürtçe resmi dil olarak kabul edilmelidir." İfadelerini kullandı. ( Yasir Oğuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir