• DOLAR 32.841
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2426.94
  • ...
Yahudiler, çocukların açlıktan öldüğü Gazze'ye yardımları engellemek için gösterilerini sürdürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı ve 2007'den beri kara, hava ve denizden abluka altında tutulan Gazze'ye yönelik saldırılar 7 Ekim'den bu yana sürüyor.

Saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon kişi yerinden olurken, soykırım girişiminde bulunan siyonist rejimin engellemeleri nedeniyle bölgeye insani yardımlar da yeteri kadar ulaştırılamıyor.

Tel Aviv yönetiminin açlığa sürüklediği Gazze'ye yardımların ulaştırılmasını istemeyen sözde sivil yahudiler de gösterilerine devam ediyor.

Siyonist TV KAN'a göre, köktendinci yahudi eylemciler, ülkenin güneyindeki Nitzana Sınır Kapısı'nda toplandı. "Buradan tek bir tır bile Hamas'a gitmeyecek" diyerek yardım konvoylarının geçişine engel oldu.

Siyonist yahudiler, daha önce pek çok kez Mısır ile Gazze sınırının kesiştiği noktada bulunan Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nda toplanarak yardım girişlerine engel olmaya çalışmıştı.

Siyonist rejimin, sınırlı yardım malzemesinin Gazze Şeridi'ne girmesine izin vermesinden bu yana Mısır'dan gelen yardım tırları kontrol için önce  Nitzana (El-Oca) Sınır Kapısı'na gidiyor, kontrolün ardından Refah Sınır Kapısı'na yönlendirilen yardım tırları buradan Gazze Şeridi'ne geçiyor.

- Siyonist rejim Gazze'yi sistematik bir şekilde kıtlığa sürüklüyor

BM, yoğun saldırı altındaki Gazze Şeridi'nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

BM'ye göre, Gazze'de 378 bin kişi Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) ölçeğine göre "felaket" olarak adlandırılan 5. seviye, 939 bin kişi de "acil durum" olarak bilinen 4. seviye açlıkla karşı karşıya bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir