• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başbakan Denizli'de toplu açılışlarda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DENİZLİ- Erdoğan, Denizli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 84 projeyi hizmete açmak için Denizli'ye geldi. Saat 16.30' da Belediye binası önünde yapılacak programa katılması beklenen Erdoğan'ın 2 saat geç gelmesi nedeniyle sıcak ve aşırı yoğunluktan dolayı alanda bulunan insanlar arasında fenalık geçirenler oldu.

Programa Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yla beraber katıldı.

Programda Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Valisi Abdulkadir Demir ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı birer selamlama konuşmasıyla başladı.

Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başbakan Erdoğan konuşmasına , buraya gelişinde Kırşehir'e uğrarken getirdiği selamı Denizli halkına arz ederek başladı.

Konuşmasında gündeme ilişkin konulara ve Denizli'ye yapılan hizmetlere değinen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Değerli Kardeşlerim bizim Türkiye'yle farklı bir gönül bağımız var. Ne diyordu merhum Neşet Ertaş; 'Dost elinden gel olmazsa varılmaz, rızasız bahçenin gülü derilmez, kalpten kalbe bir yol vardır görülmez, gönülden gönüle gider yol gizli gizli.' İşte bizim Türkiye ile böyle bir gönül bağımız var. Bizim 81 vilayetle 76 milyonla işte şu Denizli'yle aramızda aşk var sevda var kader ortaklığı var yol arkadaşlığı var. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim bizlere size hizmet etme bahtiyarlığını nasip eylesin.Bu can bu tende oldukça Rabbim sizlere hizmet etmeye müyesser eylesin.Bizim hiçbir zaman amacımız makam olmadı,rütbe olmadı,koltuk olmadı.Bunların hepsi geçicidir asıl olan hizmettir.Asıl olan aşktır,sevdadır muhabbettir. Şu Denizli bir kere olsun 'Allah sizden razı olsun' dese işte en büyük paye budur."

Terörün bu ülkeye acıdan başka hiçbir şey vermediğini belirten Erdoğan,"Bu nedenle özellikle son 11 yılda dünyaya terörün acısını anlattık.Bu acıyı yaşayan ülkeler bizi anladı ama bu acıyı yaşamayanlar dünyanın çeşitli yerlerinde teröre maruz kalan insanlara kayıtsız kaldılar.Mısır'da ve Suriye'de olduğu gibi." İfade etti. Erdoğan, Kenya'da bir alış-veriş merkezine ve Pakistan'da bir kiliseye yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.
Erdoğan "Terörün dini olmaz,. Hele hele İslam ve terörün, Müslüman ve terörist kavramlarının yan yana gelmesini biz asla kabul etmeyiz.Bunları yan yana getirecek insanlık dışı saldırılarda bulunanlar İslam'a ve Müslümanlara dünyada en büyük zararı vermişlerdir." diyerek "Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir." ifadesini kullandı.

Konuşmasının son bölümünü 11 yılda Denizli'ye yaptıkları yatırımlara ayıran Erdoğan, "Denizli 11 yılda yeni bir çehreye kavuştu. Bu gün tek bir açılışla tam 876 milyon tutarındaki 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bırakın bu kadar eseri bir şehre kazandırmayı bu 84 eseri bir seferde saymak bile saatlerimizi alır. Buradan Denizli'ye, siz güzel Denizli halkına kazandırdığımız tüm bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum." diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından eserlerin yapılmasında katkısı olan hayırseverlere plaketlerini veren Erdoğan daha sonra Pamukkale Üniversitesini ziyaret etmek üzere alandan ayrıldı. (Ahmet Ural-Ahmet Tenşi-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir