• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ABD`nin Belirlediği Terör Algısına Dikkat!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya inanç Özgürlükleri Platformu Kayalıpark`ta yaptığı basın açıklamasında, Batı tarafından belirlenen terör ve terörist kavramlarına dikkat çekti.
 
Basın açıklamasını okuyan Ersoy Kağnıcıoğlu, `Terör nedir, terörist kime denir?` sorusunun cevabının emperyalistler tarafından verildiğini dile getirerek, "Kuklaları ve işbirlikçileri de, efendilerinin dediklerini tekrarlayıp onlara göre pozisyon takınmaktadırlar. Karzai`ye göre Taliban bir terör örgütü, Sisi`ye göre Mursi terörist başı. Karzai ve Sisi de emperyalistlere göre `İyi Çocuklar`" ifadelerini kullandı.
 
Kamuoyu ve yetkililere seslenen Kağnıcıoğlu, "Müslüman kamuoyunu asıl teröristler hususunda uyanık olmaya, Amerika`nın belirlemiş olduğu terör algısından uzak durmaya çağırıyor ve gerçek teröristlerle mücadeleye davet ediyoruz." dedi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nun Amerika`ya gittiğinde Amerikan Dışişleri Bakanı ile görüşüp terörle mücadele konusunda bir dizi kararlar aldıklarına değinen Kağnıcıoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Biz daha önceki açıklamalarımızda Amerika`ya giden her yetkili ve oradan gelen her ziyaretçi hususunda gözaltılara ve tutuklamalara dikkat çekmiştik. Hatta İroni ile bu işi sıraya bağlayın da sırası gelenden başkası tedirgin olmasın demiştik. Dışişleri Bakanı Amerika`ya yine eli boş gitmemiş. Amerika`ya bir klasör dolusu hediye götürmüştür.
 
Bunun bir yansıması olarak da, Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi Vasat Cemaati Lideri Şahmerdan Sarı ve çevresindeki 13 kişiye 100 yıllık hapis cezası verdi.6,5 yıl hüküm giyen 7 şahıs dün evlerinden alınarak Gaziantep E Tipi Cezaevine gönderildi. Örgüt liderliğinden dolayı 12,6 ay ceza verilen Şahmerdan Sarı ile birlikte 5 kişi ise polis tarafından halen aranıyor."
 
Müslüman kesime seslenen Kağnıcıoğlu,"Müslümanları kendi içlerindeki ihtilafları bırakmaya, İslam`ın ve insanlığın ortak düşmanına karşı tavır almaya çağırıyoruz. İçtihadı ihtilaflar tefrika meydana getirirken, Asli düşmanımıza karşı yapacağımız ortak mücadele yakınlaşmamızı sağlayacaktır." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir