• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Musul-Şanlıurfa ile işbirliği yapacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa temaslarını sürdüren Musul Valisi Asil Nuceyfi, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Ceylanpınar Tarım İşletmesi çiftliğinde incelemelerde bulundu.

 

Musul'da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi üzerine çalışma yapmak istediklerini belirten Musullu yetkililer, çiftlikte yapılan çalışmalar hakkında TİGEM Ceylanpınar İşletme Müdür Vekili Metin Yurdakal'dan bilgi aldılar. Daha sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Vali el Nuceyfi'ye TİGEM arazisi üzerinde bulunan süt sağım tesisini gezdirdi.

 

Çiftlikteki incelemelerin ardından bir açıklama yapan Vali Güvenç, Musul Valisi Nuceyfi'nin Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Viranşehir ve Ceylanpınar'da incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Valimiz Musul'daki çiftliklerde ivesi koyunculuğunu geliştirmek istiyor. Bu anlamda 2 bin adet koyun alımına karar verdiler. TİGEM Genel Müdürümüz ile görüştük, hemen gelecek hafta 500 adet koyunu gönderiyoruz. Önümüzdeki nisan ayında bin 500 tane daha göndereceğiz. Bir işbirliği protokolü imzalayacağız. Oradan gelecek çiftçi kardeşlerimiz TİGEM arazisindeki çalışmalar ile ilgili eğitim alacaklar. Karşılıklı ticaretimizi, ilişkilerimizi, kardeşliğimizi daha da geliştireceğiz" dedi.

 

Musul Valisi Asil Nuceyfi de Şanlıurfa'da çok önemli temaslarda bulunduklarını aktararak, kentteki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinden faydalanmak istediklerini söyledi. Şanlıurfa'yla ziraat konusunda da işbirliği yapmak istediklerini ifade eden Nuceyfi, iki şehir arasındaki ilişkileri arttırmak istediklerini belirtti. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir