• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt'te 2024 yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Vali Kızılkaya'nın açılış konuşmasında, kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, koordine edilmesi ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçladıkalrını, 2024 Ocak ayı itibariyle il genelinde 298 proje üzerinde çalışıldığını ve bu projelerin toplam bedelinin 49 milyar 328 milyon 607 bin TL olduğunu belirtti.

Kızılkaya, ancak bu projeler için ayrılan ödenek miktarının, 8 milyar 657 milyon 968 bin TL olduğunu ve bu projelere yönelik harcamanın 6 milyar 671 milyon 661 bin TL olduğunu ifade etti.

Toplamda projelerin dönem nakdi gerçekleşmesinin yüzde 27 olduğu belirtildi.

Toplantıda, ilde gerçekleştirilen yatırımların durumu değerlendirilirken, tamamlanan projelerin yanı sıra devam eden, ihale aşamasında olan ve henüz başlanamayan projelerin durumu da ele alındı.

Vali Kızılkaya, projelerin mevsimsel koşullardan dolayı duraksadığına dikkat çekerek, kurum ve kuruluşlardan çalışmaları hızlandırmalarını ve başlanamayan projeleri hayata geçirmeleri için gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Toplantıda yatırımcı kuruluşların çalışmaları ve projeleri hakkında sunumlar yapıldıktan sonra, koordinasyon gerektiren konuların not alınması istendi.

Bu sunumlarla birlikte İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir