• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Saldırılara bir tepki de İHH'dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Saldırıları kınadıklarını belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Van Temsilciliği Eğitim koordinatörü Engin Çiftçi, saldırıların temelinde PKK'nin Müslümanları korku ve baskıyla sindirmek istemesi olduğunu belirtti.

 

"Müslümanların, Kürtler adına konuşmasını engellemek istiyorlar"
Saldırganların işte Kürtler adına sadece kendilerinin var olduğunu ve başka oluşumlara hayat hakkı tanımak istemediğini belirten Çiftçi, "Kürtler adına bir biz varız ve söz sahibiyiz demeye çalışıyorlar. Müslümanların, Kürtler adına konuşmasını engellemek istiyorlar. 'Siz konuşamazsınız.' onların adına. 'Sanki onlardan bir icazet almak zorundasınız, sanki bir yetki almak zorundasınız' gibi bir yol izlemeye çalışıyorlar" dedi.

 

"Kürt davasında doğru bir taraf var nedir ezilen bir Kürt halkı var" diyen Engin Çiftçi, "Yıllar boyunca zulümler işlendi. Bu hakikati dile getirmek lazım. Müslümanlar olarak bunları dile getirmek zorundayız. Ama bunların hoşuna gitmeyen şey şudur: 'Bu bizim davamızdır siz konuşamazsınız demeye getiriyorlar.'" şeklinde konuştu.

 

Müslüman Kürt halkımızın bunların gerçek yüzünü görmeleri gerektiği ifade eden Engin Çiftçi, "Kürt halkı Müslüman bir halktır. Eğer bunların iç yüzünü görseler biraz daha yüz çevirirler bu onları endişelendiriyor." ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan kimi STK'ların kendilerine dokunulmadığı sürece ses çıkarmadıklarından da yakınan Çiftçi, Müslümanlığın herkesi barındıran koca bir şemsiye olduğunu, bu şemsiye altındakilerden kime dokunulursa sanki hepsine dokunulmuş gibi tepki vermeleri gerektiğini ifade etti. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir