• DOLAR 32.322
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2293.066
  • ...
"Bakkal Ahmet denetleniyorsa Koç da denetlenecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - AK Parti Mersin İl Teşkilatının Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılan Eylül Ayı İl Danışma Meclisi'nde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Koç'un denetlenmesine yönelik gelen eleştirilere, Nasıl bakkal Ahmet denetleniyorsa Koç'ta denetlenecek' dedi.

 

Dolar kendi dengesini bulacak
Amerika Merkez Bankası'nın yapmış olduğu uygulamalardan dolayı bazı ülkelerde önemli gelişmelerin yaşandığına değinen Bakan Çağlayan, "Bizim ülkemizde de dolar bir iniyor bir çıkıyor. Kendi yerinde, kendi içinde dengesini bulacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmeye gerek yok. Çünkü dünyada ekonomi şu anda kendine bir denge arıyor. Kendisine yeni bir sistem arıyor. Bu gün Türkiye Avrupa Birliği'nin 28 ülkesinden 24'ünden daha az borcu olan bir ülkedir. Bu kadar yatırıma rağmen. Siyasi ve ekonomik istikrarın sayesinde Türkiye dimdik ayakta duruyor." şeklinde söyledi.

 

"Bakkal Ahmet denetleniyorsa Koç da, Sabancı da denetlenecek"
Koç'un maliye müfettişleri tarafından denetlenmesine de değinen Bakan Çağlayan, "Geçen gün Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı diyor ki, "Bir şirkette denetim yapılıyor. Maliye 500 müfettişini göndermiş." Türkiye'de Maliye Bakanlığı'nda müfettiş sayısı bellidir. 500 müfettiş bir şirketi denetlemeye niye gitsin. Kaç kişi denetlemesi gerekiyorsa o kadar müfettiş gider denetler. Efendim niye bu firmayı denetliyorsunuz. Bu ülkede Maliye Bakanlığı çeşitli kurum ve kuruluşlar bakkal Ahmet'i de esnaf Mehmet'i de sanayici Ali'yi de denetliyorsa elbette Koç'u da denetler Sabancıyı da denetler. Bütün şirketleri de denetler. Buradan bir siyasi sonuç çıkartmaya çalışıyorlar. Gidip Türkiye'yi dışarıda kötülemeye devam ediyorlar. Ne uğruna bir oy uğruna" diye konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir