• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Sağlık derslerini gönüllü doktorlar  verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile sağlık derslerini Şanlıurfa'da görev yapan gönüllü doktorlar tarafından verilmesi ile ilgili karşılıklı protokol imzalandı.Protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, SADER Başkanı Dr. Ömer Faruk Baysal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Koyuncu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Süngü katıldı.

 

Proje ile özellikle kenar mahallerdeki öğrencilere eğitimde rol model sunulması ve öğrencilerin sağlık alışkanlıklarıyla ilgili bilinçlendirilmesi ve öğrencilerin okumaya yönelik motivasyonun artırılması hedefleniyor.

 

Ayrıca; Projenin bir başka amacının da gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunmasını sağlamak ve hastaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerin bilgilendirilmesini sağlamak ve ortaya çıkabilecek salgınların erken evrede tespiti kolaylaştırmak olduğu belirtildi.

 

Konuşmaların ardından protokol imza töreni katılanlar birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle protokol imza töreni sona erdi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir