• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Harabe ilçe Diyarbakır Surİçi ilçesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Merkez Sur ilçesi Dabanoğlu Mahallesinde harabe bir evden çıkan yılan, akrep gibi zararlı haşereler yüzünden rahatsız olduklarını ve dilekçe verdikleri halde yetkililerin gelip harabe evleri temizlememesi mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Yıllardır harabe olan evde yılan ve akrep gibi zararlı haşerelerin çıkmasından dolayı evlerinde rahat bir şekilde uyuyamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin durumdan haberdar olmalarına rağmen gelip bir işlem yapmadıklarını iddia ettiler.

 

'Çocuklarımızın hayatlarından endişe ediyoruz'
Çocuklarının hayatlarından endişe ettiklerini ve her an bir şey olacakmış gibi korku içinde yaşadıklarını belirten mahalle sakinlerinden Leyla Güneyli, "Geçen gün eşim evde akrep öldürdü. Küçük bir çocuğum var eğer çocuk orda olsaydı akrep ısırırdı. Alttaki evde de yılan görüp öldürmüşler. Her gün fare ve böcek görüyoruz, hepsi bu harabe evden geliyor. Her an bir yılan ya da akrebin gelip çocuklarımızı öldürecekmiş korkusuyla yaşamaktan bıktık. Yetkililer neden gelip görevini yapmıyor, dilekçe vermemize rağmen neden gelip temizlemiyorlar, duvar örmüyorlar" dedi.

 

'Eğer yıkarsanız sizi tutuklarız'
Yaklaşık on senedir mahallede ikamet ettiğini söyleyen ve yıllardan beridir Harabe olan evden rahatsız olduklarını dile getiren bir diğer mahalle sakini Sabri Ermiş, " Mahalledeki harabeden rahatsız oluyoruz yaklaşık üç yıldır bu böyle. Belediye'ye gidiyoruz bizi Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderiyorlar Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gidiyoruz bizi Belediye'ye gönderiyorlar. Elimizden de herhangi bir şey gelmiyor. İçinde akrep, yılan olduğundan dolayı biz yıkalım diyoruz ancak bize, eğer yıkarsanız tarihi esere zarar verdiğinizden dolayı sizi tutuklarız diyorlar. Ondan dolayı ortada kalmışız ne yapacağımızı bilmiyoruz" şeklinde konuştu.

 

'Belediye mahallelilerin şikayetlerini değerlendirmeye almıyor'
Yaklaşık üç yıldır harabe evlerin böyle olduğunu ve Belediye'ye gidip şikayet etmelerine rağmen onları sırf başlarından salmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderdiklerini iddia eden mahalleli sakinlerinden Süleyman Çakırcalı ise, " Şu gördüğünüz harabe ev hırsız ve esrarcıların meskeni haline gelmiş, ailemiz başta olmak üzere bütün mahalleli bu konudan çok rahatsız oluyor. Yetkililerin buna çok acil bir çare bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Yakup Moğulgani, Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir