• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İran’dan NATO’ya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kenani, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, İran'ın "bölgeyi istikrarsızlaştırmaktan" suçlu olduğu ve Ensarullah saldırıları ile Suriye-Ürdün sınırındaki ABD üssüne yapılan saldırıdan sorumlu olduğu yönündeki açıklamalarını eleştirdi.

NATO Genel Sekreteri'nin iddialarını ''trajikomik'' olarak değerlendiren Kenani, "Karanlık sömürgecilik geçmişine sahip olan bazı NATO ülkelerinin Batı Asya’da uyguladıkları yıkıcı ve müdahaleci politikaları, sadece bölgede değil, aynı zamanda tüm dünyada, istikrarsızlık ve güvensizliğe yol açmıştır." dedi.

Kenani, İran'ın dış politikasının "bölgede istikrar, güvenlik ve refah için çabalama ve aynı zamanda yabancı devletlerin müdahalesine karşı koyma" ilkesine dayandığını ifade etti.

Stoltenberg, 29 Ocak'ta ABD'ye yaptığı ziyarette Ürdün-Suriye sınırındaki El-Tanf bölgesindeki Amerikan üssüne düzenlenen saldırıdan İran'ı sorumlu tutmuş ve şunları söylemişti:

"İran, Kızıldeniz'de gemilerimize saldırmaya devam eden teröristleri desteklemek de dahil olmak üzere bölgeyi istikrarsızlaştırmaya devam ediyor."

28 Ocak'ta ABD Merkez Komutanlığı, Batı koalisyonunun El Tanf bölgesindeki askeri üssüne düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 Amerikan askerinin öldüğünü ve 40 askerin yaralandığını bildirdi.

Pentagon, "İran destekli" olduğunu öne sürdüğü gruplara karşı "doğru zamanda, doğru yerde" misilleme tedbirleri alacaklarını belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir