• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
SYDV Kömür Dağıtımına Ramazan`da Başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Van Merkez`e bağlı ve Bostaniçi Beldesi`ne bağlı mahalle muhtarlarıyla Valilikte bir araya gelerek, kömür yardımı ve Ramazan ayında kurulacak iftar çadırı ile ilgili bir değerlendirme toplantı yaptı.

34 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda Vali Yardımcısı Demirbaş, dar gelirli vatandaşların soğuk havalardan etkilenmemeleri ve dağıtım sırasında sorun yaşanmaması için kömür dağıtımına Ramazan ayında başlanacağını söyledi. Daha önce alfabetik sıraya göre dağıtılan kömürlerin gelen talepler üzerine muhtarlar tarafından çekilecek kura ile belirleneceğini ifade eden Demirbaş, bu yıl dağıtılacak kömürün geçen yıl olduğu gibi yine Kütahya Tavşanlı`dan tren yolu ile getirileceğini kaydetti. Bu yıl 41 bin ton kömür dağıtılacağını kaydeden Demirbaş, daha önceleri olduğu gibi kömürlerin vatandaşlara ücretsiz ve eve teslim yapılacağını bildirdi. Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından muhtarlar kura çekimi ile mahallelerinin ne zaman kömür yardımı alacağını tespit etti.

İftar Çadırı Bu Yıl Renkli Geçecek

Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, muhtarlarla yaptığı toplantıda daha önce şehir merkezinin çeşitli mahallelerine kurulan iftar çadırının bu yıl tek merkezde olacağını bildirdi. Demirbaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından kurulacak ve her gün bin kişiye verilecek iftar çadırının da bu yıl Vali Konağı karşısında bulunan Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesine kurulacağını söyledi. Demirbaş, iftar çadırında yemek öncesi ve sonrası çeşitli sosyal etkinliklerin yapılacağını söyledi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir