• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Şırnak Üniversitesi 9. Sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK- Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz Rektörlük binasında gazetecilere Şırnak Üniversitesinin geldiği noktayı anlattı. Öğrencilerin tercih zamanında neden Şırnak üniversitesini tercih etmeleri gerektiğini açıklayan Akmaz; 2008`de kurulan Şırnak üniversitesinin şu ana kadar bölgesel bazda sıkıntı çıkaracak en ufak bir olay ile karşılaşmadıklarını ve ailelerin gönül rahatlığı içinde çocuklarını kendilerine emanet edebileceklerini belirtti.

Prof. Dr. Ali Akmaz Şırnak üniversitesinin kısa zaman içinde çok mesafe kaydettiğini ifade ederek ODTÜ tarafından yapılan sıralamada Şırnak üniversitesinin 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında 9. ve tüm üniversiteler arasında yapılan sıralamada ise 70. olduklarını ve bunun büyük bir başarı olduğunu kaydetti. Akmaz şöyle konuştu;

"Neden öğrenci Şırnak Üniversitesini seçmeli diye bir soru sorulacak olursa Üniversitelerin öncelikli asli görevi gelen öğrencilerine hem ulusal hem uluslararası yarışta öğrenciye akademik kimlik kazandıracak eğitimi vermektir. Bu noktada da Şırnak üniversitemizin gerçekten çok artısının olduğunu söyleyebiliriz. Şırnak üniversitesi 2008 yılında kuruldu. Üniversitemiz ODTÜ`nün yaptığı Akademik değerlendirmede 2000 yılından sonra kurulan 51 üniversite arasında 9. tüm üniversiteler arasında da 70. Sıraya girmeyi başardı. Akademik değerlendirme uluslararası bilimsel yayın, üniversitedeki bilimsel dokümantasyon, doktora öğrencisi ve öğrenci başına düşen hoca sayısı baz alınıyor." dedi.

Şırnak üniversitesi öğrencilerinin özel sınıflarda başka üniversitelerdeki dersleri canlı olarak bilgisayar ortamında izleyebileceklerini ve aynı zamanda soru sorabileceklerini belirterek ; "Eğitim birimlerimizde uzaktan eğitimli sınıf açtık. Mesela iktisat fakültesindeki bir öğrencimiz düğmeye basacak ve Ankara iktisat fakültesindeki dersi canlı olarak izleyebilecek ve hocaya soru da sorabilecek. Biz üniversite birimi olarak öğrencilerimizin bütün imkânlarını karşılayabilecek düzeydeyiz ve bu noktada çok iddialıyız." dedi.

Şırnak üniversitesinin bir çok üniversiteden ayrıcalıklı olarak uluslararası ek diploma verdiğini ve başarılı öğrencileri yurtdışına gönderdiklerini aktaran Akmaz ; "Türkiye`de birçok üniversitenin kazanamadığı ek diplomayı, öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde veriyoruz. Bu diplomanın 46 ülkede geçerliliği vardır. Bunlar kısa sürede kolay kolay elde edilecek şeyler değildir. Bir araştırma yapılsa bu diplomayı üniversitelerin çoğunun veremediği görülecektir. Toplam 10 öğrencimizi de yurtdışına bir dönemliğine eğitime gönderiyoruz. Yine aynı şekilde yurtdışından 10 öğrenci alıyoruz. Önümüzdeki yıl için 4 tane öğrencimizi Avrupa ülkelerine staja gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

Şırnak üniversitesinin hemen hemen bütün uluslararası anlaşmalara imza attıklarını dile getiren Akmaz ; "Şu anda Şırnak üniversitesi olarak 46 ülkede ERASMUS imzalamış 46 ülkede kendi eğitim alanlarımızla ilgili hem öğrenci değişimimizi hem de hoca değişimimizi fiilen başlatmış bulunmaktayız. Ürdün`den 2 tane Arapça hocası getirdik Arapça eğitimi verilmek üzere. İngilizce, Arapça ,Farsça, Kürtçe gibi dilleri mümkün olduğunca kuvvetlendirmek istiyoruz. Çalışmalarımızın hem ulusal hem de uluslararası meyvelerini almaya başladık" ifadelerini kullandı.

2008 yılında kurulan Şırnak üniversitesinde şimdiye kadar bölgesel bazda sıkıntı oluşturabilecek en ufak bir olayla karşılaşmadıklarını vurgulayan Rektör Akmaz; "Şırnak üniversitesi bir ailedir. 4. Eğitim yılına girmiş bulunmaktayız. Şimdiye kadar öğrencilerimiz arasında bölgesel bazda sıkıntı oluşturabilecek en ufak bir olayla karşılaşmadık. Bütün aileler rahatlıkla çocuklarını bize emanet edebilirler.

Herkes her türlü düşünceyi rahatlıkla savunabilir. Ama bu savunma dili geçmesin yumruklara ve tetiklere inmesin. Buraya gelen öğrencilerimizin büyük çoğunluğu dar gelirli öğrencilerden meydana geldiği için özellikle öğrencinin ucuz şartlarda barınabileceği imkânları sağlamak önde geliyor bizim üniversitemiz için. Kredi Yurtlar Kurumu Genel müdürüyle yapılan ikili iyi ilişkilerimiz çerçevesinde şu anda belki 5 sene müracaat edecek bütün öğrencilerin hepsi yurt imkânına sahiptir" diye konuştu.

Emcet Yalçın-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir