• DOLAR 32.435
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2384.793
  • ...
Afganistan'da günlük petrol üretimindeki artış dikkat çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş

Çinli şirket Afg-Chin Oil and Gas Limited, 2024 yılında Amu Derya Havzası'nda 24 yeni kuyunun faaliyete geçmesiyle günlük çıkarılacak toplam petrol miktarının 2 bin tonun üzerine çıkacağını söyledi.

Afganistan İslam Emirliği Maden ve Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Çinli şirket Afg-Chin Oil and Gas Limited başkanının 2024 planlarını Maden ve Petrol Bakanı Şahabuddin Dilaver ile görüştüğü belirtildi.  

Görüşmede, 6 bin ton kapasiteli petrol rezervlerinin inşası, 2 adet âtıl kuyunun onarımı ve 22 adet yeni kuyu açılması konusunun görüşüldüğü ifade edildi.

Afg-Chin'in şu anda 4 bin ton kapasiteli bir petrol rafinerisi bulunuyor ancak 6 bin ton depolayacak yeni bir rafineri inşa etmeyi planlıyor. Yeni rafinerinin Sar-e-Pul eyaletindeki Kaşkari bölgesinde inşa edileceği öğrenildi.

Toplantıya katılan Maden ve Petrol Bakanı Shahabuddin Dilaver, madencilik sektöründe şeffaflık konusunda ülkesinin hassasiyetine vurgu yaparak bu sektörde Afganistan'dan uzman ve mühendislerin işe alınması çağrısında bulundu.

Bu adım, Afganistan İslam Emirliği yönetiminin, ülkesini petrol ve gaz sektöründe kendi kendine yeterli hale getirme çabalarının olduğu bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir