• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Tarihte Bugün: 29 Ocak...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

29 OCAK 1886: Karl Benz, benzinle çalışan ilk otomobilin patentini aldı.

1928: Hıristiyanlık propagandası yaptığı anlaşılan Amerikan Kız Koleji, Bakanlar Kurulu kararıyla kapatıldı. 

1931: Menemen Olayı davasında 37 kişi idama mahkûm edildi ve karar Meclis‘in onayına sunuldu. Bu olay Dönemin tek parti iktidarı tarafından, tebliğ ve irşat faaliyetlerinde bulunan İslam alimlerini ortadan kaldırmak, susturmak için tezgâhlanan bir kumpastır. Bu hadise ile yüzlerce Müslüman müdahil edilerek cezalandırıldı. Müslümanlar susturuldu, sindirildi.

1944: Dünyanın en büyük savaş gemisi Missouri denize indirildi.

1979: Çin Başkan Yardımcısı Deng Şiaoping, ABD Başkanı Jimmy Carter ile Çin ve ABD arasındaki düşmanlığa son veren tarihi anlaşmayı imzaladı.

2004: Almanya’nın arabuluculuğunda varılan esir değişimi anlaşması şartları uyarınca, 1 Siyonist iş adamı ve 3 Siyonist askerin cesedi karşılığında, 400 Filistinli, 23 Lübnanlı ve 12 farklı milletlerden esirin değişimi yapıldı.

2005: Çin'den Tayvan'a 55 yıl aradan sonra ilk uçak seferi düzenlendi.

2009: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İsviçre'nin Davos şehrinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda terörist şimon Perez ile basın toplantısında tartıştı. Perez’in yüzüne Siyonistlerin katil olduğunu söyleyen Erdoğan’ın bu tavrı olumlu tepkiler alırken bu vaka tarihe “One Minute” olarak geçti.

2016: Cenevre'de Suriye görüşmeleri başladı. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri kapsamında rejim heyetiyle bir araya geldi.

-Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında tüm sanıkların beraatine karar verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir