• DOLAR 32.454
  • EURO 34.652
  • ALTIN 2392.928
  • ...
Kar yağışına rağmen eksi 25 derecedeki suya girip yüzdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaz aylarında bile insanların girmeye cesaret edemediği buz gibi havuza, kışın dondurucu soğuğunda girilerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenliği" öncesi yosun tutan havuz temizlendi. Etkinliğe katılanlar yağan metrelerce kara ve soğuğa aldırış etmeden suya girdiler.

Bitlis merkezde bulunan ve halk arasında "Altun Kalbur" olarak tabir edilen yaklaşık 700 yıllık havuzda farklı görüntüler oluştu.

Türkiye'nin en fazla kar alan illerin başında gelen Bitlis'te, farkındalık oluşturmak için havuza girerek yüzdüler. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile buz gibi suyundan dolayı insanların girmeye cesaret edemediği havuza, kışın dondurucu soğuğunda girdiler.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, etkinliğin Bitlis’in tanıtımına katkı sunduğunu belirtti.

Durer, "7'nci Geleneksel Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri'ni bugün icra edeceğiz. Dünyanın her yerinde soğuk sularda yüzme gittikçe popülerleşen bir aktivite haline gelmektedir. Biz de Bitlis’in karına kışına, akarsularına, bütün coğrafi güzelliklerine dikkat çekmek için her yıl bu etkinliği icra ediyoruz. Ancak geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşadığımız deprem faciasından ötürü ara vermiştik. Bu yıl yedincisini yapmak nasip oldu." dedi.

Etkinliğe İstanbul’dan katılan Şerif Fırat, "Ben daha önce yazın birkaç sefer girdim bu suya. Ama kışın hiç girmemiştim. 7’ncisi düzenlenen etkinlikte suya girmek nasip oldu. Bitlis’in tanıtımına bizim de bir katkımız olsa ne mutlu bize. Yazın çok soğuktu, kışın ilk defa gireceğim." diye konuştu.

Etkinlik, katılan yüzücülere kupalarının verilmesiyle sona erdi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir