• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ensarullah lideri Husi: Direnişe destek kapsamında 250'den fazla İHA ve füze kullandık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ensarullah lideri Husi, yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazze'ye yönelik saldırının başlangıcından bu yana Filistin halkına destek mücadelelerine devam ettiklerini belirten Husi, Gazze direnişine destek kapsamında şu ana kadar gerçekleştirdikleri operasyonlarda 200'den fazla İHA ve 50'den fazla balistik ve kanatlı füze kullandıklarını açıkladı.

Yemen'in operasyonlarının, tüm Gazze halkına gıda ve ilaç ulaşana ve siyonist suçların durdurulana kadar süreceğini vurgulayan Husi, "İnsani vicdanımız, dini bağlılığımız ve Filistin halkıyla olan kardeşlik bağlarımız yaşananlar karşısında bir şey yapmadan durmaya izin vermiyor." dedi.

"Tek çözüm, soykırım suçlarının durdurulmasıdır"

Husi, şu ifadelere dikkat çekti.

"Amerika'nın siyonist suçu koruma konusundaki ısrarı ve adil insani denklemi reddetmesi, konumumuzu etkilemeyecek ve bize asla geri adım attırmayacak.

Kızıldeniz'deki faaliyetlerimizin başlangıcından bu yana 4 bin 874 ticari gemi geçiş yaptı ve bu dönemde çok büyük bir rakama ulaşıldı.

Amerikan dezenformasyonunun, aldatmacasının ve Amerikan medya propagandasının boyutuna rağmen küresel bir uyanış var.

Allah rızası için cihadımızın bir parçası saydığımız mukaddes bir işin içindeyiz. Bu durumu askeri yeteneklerimizi etkilemeyecek, aksine sürekli geliştiriyoruz.

Tek çözüm, Gazze halkına gıda ve ilaç ulaştırılması ve soykırım suçlarının durdurulmasıdır.

Gazze Şeridi'ndeki saldırı ne kadar uzun sürerse, İslam milletimize daha fazla ve daha güçlü hareket etme sorumluluğu da artacaktır.

İsrailliler ve Amerikalılar suçun devamında ne kadar ısrar ederse, biz de bunu önlemek için o kadar ısrarcı ve kararlı olmalıyız.

Gösteriler Avrupa, Amerika ve diğer Batılı ülkelerde de devam etmeli. Arap ve İslam topluluklarının faaliyetleri devam etmeli. Filistin halkına karşı işlenen korkunç ve menfur suçların durdurulması için geniş ve giderek artan bir baskı hareketi olmalıdır.

Filistin halkına yapılan zulmü göstermek için medya düzeyinde yoğun bir faaliyet olmalı.

Amerikan ve israil mallarını boykot etmenin önemi ve sonuçları ısrarla vurgulanmaya ve açıklanmaya devam etmelidir. Gazze'ye yönelik saldırganlığın son bulması ve Filistin halkına karşı işlenen suçların sona erdirilmesi talebiyle kitlesel eylemler büyük önem taşıyor. Kitlesel eylemler kutsal bir sorumluluktur ve bundaki hareket, Cenab-ı Allah rızası için cihat sayılır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir