• DOLAR 32.462
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2440.948
  • ...
Şevket Kazan: MGK Tutanakları eksik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, 28 Şubat Davası`nda mahkemeye gönderilen dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tutanaklarını değerlendirdi.

Kazan, "Bugün bütün gazetelerde okuduğum kadarıyla Erbakan Hoca`nın direndiğini herkes kabul etmiş. Büyük bir mücadele verdiğini herkes tespit etmiş. Şu anda mahkemeye intikal etmiş olan tutanaklar gerçek tutanakların tamamı değil. Onların adeta özeti intikal ettirilmiş. Yoksa o tutanaklar incelendiği zaman Erbakan Hoca`nın orada nasıl mücadele verdiği, nasıl bir devlet adamı olduğu gayet açık ve net bir şekilde görülür." dedi.

Kazan, partisinin seçim çalışmaları ile ilgili olarak parti merkezinde basın toplantısı düzenledi. Kazan, belediye başkanlığı seçimleri için aday tespit programı hazırlıklarını 30 Ağustos 2013 tarihinde tamamladıklarını ve daha sonra il, ilçe taramalarına başladıklarını söyledi. 53 ilin tüm ilçeleri ile birlikte aday tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kazan, bu haftada Ankara ve ilçeleri için aday tespit çalışması yapacaklarını bildirdi.

Bu hafta sonu itibariyle Ankara`daki çalışmalarını tamamlayacaklarını belirten Kazan, daha sonra ki 3 hafta içinde ise kalan 27 ilin aday çalışmasını yapacaklarını dile getirdi. 27 Mart 1994 tarihinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini büyük bir farkla kazandıklarını hatırlatan Kazan, milletin o gün ki belediyecilik anlayışında hasret kaldığını ve bu hasretin 30 Mart 2014`te son bulacağını ifade etti.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kazan, 28 Şubat Davası`nda mahkemeye sunulan dönemin Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tutanaklarını değerlendirdi. Tutanaklardan Necmettin Erbakan`ın söylenenin aksine direndiğinin ortaya çıktığına değinen Kazan, "Bugün bütün gazetelerde okuduğum kadarıyla Erbakan Hoca`nın direndiğini herkes kabul etmiş.

Büyük bir mücadele verdiğini herkes tespit etmiş. Ayrıca tutanaklara vakıf olduğum için bir açıklamada bulunmak istiyorum. Şuanda mahkemeye intikal etmiş olan tutanaklar gerçek tutanakların tamamı değil. Onların adeta özeti intikal ettirilmiş. Yoksa o tutanaklar incelendiği zaman Erbakan hocanın orada nasıl mücadele verdiği, nasıl bir devlet adamı olduğu gayet açık ve net bir şekilde görülür. Sadece satır başlarıyla, tespitleriyle var. Ama konuşmaların muhtevası da son derece önemli. Keşke o tutanakların tamamı okunabilseydi." diye konuştu.

"TUTANAKLAR 28 ŞUBAT`IN DARBE OLUP OLMADIĞININ EN NET AYNASI"
Söz konusu toplantının 10 saat süren bir toplantı olduğuna dikkat çeken Kazan, 10 saat süren bir toplantıdan 5 saatlik tutanak olamayacağını bildirdi. Tutanakları eksik bulduğunu yineleyen Kazan, şu ifadeleri kullandı: "Şu bakımdan o tutanaklar çok önemli. 28 Şubat`ın bir askeri darbe olup olmadığını anlayabilmek için en net ayna o MGK toplantısındaki konuşmalardır. Özellikle Fevzi Türkeri, o zaman toplantıya üye olarak değil de sadece rapor sunmak için katılmıştır. Onun sunumundan sonra yapılan konuşmalar son derece önemliydi. Hayırlı olsun inşallah."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir