• DOLAR 32.539
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2405.545
  • ...
HAMAS, işgalin hastane saldırılarının durdurulması için acil uluslararası eylem çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami direniş hareketi HAMAS, yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus kentindeki Nasır Tıp Kompleksi ve El-Amal Hastanesi'nin siyonist insansız hava araçlarıyla bina ve meydanlarına ateş açıldığını ve çevrelerinin sürekli hava ve topçu bombardımanına tabi tutulduğunu bildirdi.

Saldırılarda hastaların hayatlarının tehlikeye atıldığı, hastanelerde sağlık personeli ve binlerce yerinden edilmiş insanın bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Birleşmiş Milletler ve kurumlarına, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ve Dünya Sağlık Örgütü'ne, Gazze Şeridi'ndeki hastanelere yönelik vahşi siyonist savaşın durdurması acilen harekete geçmeleri ve sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, "Hastanelerin kasıtlı ve sürekli olarak hedef alınması, sesli ve görüntülü olarak tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve Gazze Şeridi'nde halkımıza karşı yürütülen kapsamlı siyonist soykırım savaşının çerçevesine giren, tanımlanmış bir savaş suçudur. Tüm bunlar, suçlara ve ihlallere ortak olan Amerikan yönetiminin tam desteğiyle gerçekleştiriliyor." denildi.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, siyonist işgalin, Nasır Tıp Kompleksi'ni kuşattığını ve personelin, hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarını tehlikeye attığını vurgulamıştı.

El Kudra, sürekli bombardıman nedeniyle sağlık ekiplerinin ciddi vakaları Nasır Tıp Kompleksi'nden yanındaki Ürdün Sahra Hastanesine dahi nakledemediğine dikkat çekmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir