• DOLAR 32.411
  • EURO 34.578
  • ALTIN 2382.062
  • ...
Arap Birliği'nden BMGK'ya "Gazze saldırılarının durdurulması için bağlayıcı karar alma" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arap Birliği, Filistin’in çağrısıyla Mısır’ın başkenti Kahire’deki genel merkezinde, Fas’ın başkanlığında daimi üyeler düzeyinde acil bir toplantı düzenledi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, "BMGK’dan uluslararası barış ve güvenliğin korunması konusunda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesini, İsrail'in Filistin halkına yönelik sistematik ve geniş çaplı suçlarını durdurmak için bağlayıcı bir karar alması" istenerek, "ABD’ye ve BMGK’da çifte standart uygulayan ve İsrail saldırganlığını destekleyen ülkelere uluslararası hukuka uygun tutum takınmaları ve Gazze'de tam ve sürdürülebilir bir ateşkes çağrısında bulunmaları" çağrısı yapıldı.

BMGK üyesi ülkelere, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurma, Gazze Şeridi’nden çekilme, ablukasını kaldırma ve Filistin halkının göçe zorlanmasına ilişkin planları ile çabalarını önlemeye zorlayacak tavır alma çağrısında bulunuldu.

Arap Birliği, Filistinlilerin mülteci kamplarının ve altyapılarının sistematik olarak yok edilmesi de dahil olmak üzere işgal altındaki Batı Şeria’da işlenen suçlar ve 100 günden uzun süredir Mescid-i Aksa’nın kuşatılması kınandı. 

Açıklamada, siyonist rejimin Mescid-i Aksa’ya uyguladığı kuşatmanın camide ibadet özgürlüğünü ihlal ettiği ve ibadet edenlerin camiye girişine engel olduğu kaydedildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir