• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
Konya'da İtfaiye Eğitim Parkı hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında, "İtfaiye Eğitim Parkı"nın açılışını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Sancak İtfaiye Grubu'nda düzenlenen törene Vali Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, oda başkanları, muhtarlar, itfaiyeciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Tahir Akyürek, daha önce 3 eski binada 22 araçla hizmet veren itfaiyenin şu anda sadece şehir merkezinde 5 yeni merkezde, 51 yeni ve modern taşıtla, 300'e yakın eğitilmiş personelle hizmet verdiğini söyledi.

 

Teşkilatın yangın, trafik kazası, göçük ve diğer nedenlerle yılda yaklaşık 6 bin olaya müdahale ettiğini dile getiren Akyürek, 2013 yılının ilk 8 ayında sadece müdahale edilen yangın sayısının 2 bin 205 olduğunu, yangınlar ve felaketler konusunda tedbirli davranmak gerektiğini ifade etti.

 

Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 2014 yılı Mart ayından sonra Konya ili genelinde ilçe ve belde itfaiye teşkilatı sayının 100'den fazla olacağını, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgulayan Akyürek, özellikle uç bölgelerde ve teşkilat kurulamayacak alanlarda gönüllü itfaiyecilerden oluşan bir itfaiye ordusuyla hizmet vermek gerektiğini söyledi.

 

Açılışı yapılan İtfaiye Eğitim Parkı'nın, Sancak İtfaiye Grubu'nun etrafında bulunduğunu anımsatan Akyürek, "Burada okullarımız ve gönüllü itfaiyecilere eğitim verilecek. Sanayi kuruluşlarımız ve eğitim alması gereken kuruluşlara da eğitim verilecek. İtfaiye Eğitim Parkı'nın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, her zaman canla başla çalışan itfaiyecilerin haftasını kutladı. Yangın konusunda toplumun her kesiminin eğitimli olması gerektiğini kaydeden Türkmenoğlu, bu konuda farkındalık oluşturmanın önemine dikkat çekti.

 

Konya Valisi Muammer Erol da, tüm itfaiyecilerin İtfaiye Haftası'nı tebrik ederek, açılışı yapılan İtfaiye Eğitim Parkı'nın hayırlı olmasını diledi.

 

Konuşmaların ardından hep birlikte kurdele kesilerek İtfaiye Eğitim Parkı'nın açılışı yapıldı. Protokol mensupları daha sonra eğitim parkını gezerek hem bilgi aldı, hem de yapılan tatbikatları izledi.

 

Osmanlı dönemini canlandıran tulumbacıların gösterisinin de yer aldığı programda ayrıca uzun yıllar itfaiyeye hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan personel ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği voleybol müsabakasında birinci olan itfaiye takımına plaketleri verildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir