• DOLAR 32.548
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2427.286
  • ...
Ataması yapılan imama diyanet kancası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN -28 Şubat Post Modern darbesiş sonrası binlerce imam "irtica" bahanesiyle "itikadı bozuk" denilerek görevden uzaklaştırıldı ve bir daha görevine dönemedi. Mağdur imamlar için yaklaşık 15 yıl geçtikten sonra görevlerine iade hakkı tanındı. Ancak yaşanan son olaylar Diyanette 28 Şubat'ın bitmediğini gözler önüne serdi.

 

İslami hassasiyetlerinden dolayı 2002 yılında yargılandığını yargılama sonucundan 5 yıl cezaevinde kaldığını söyleyen Murat Demir, imamlık ataması yapıldığı halde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından atamasının durdurulduğunu da iddia etti.

'Göreve başlamama iki gün kala atamam durduruldu'
Sözkonusu skandal karar ile ilgili Murat Demir,"Bana üyelik cezası veren mahkemeden 'Memnu haklarının iadesi' aldım, daha sonra gerek yazılı ve gerekse sözlü sınavdan başarı gösterdim. 30 Haziran'da Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Üçyol (Dıfné) Köyünün Kavak (Ğırbé İsmail) Mezrasına imam olarak atandım. Ancak Göreve başlamama iki gün kala Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirliği hiçbir gerekçe göstermeden atamamın uygun olamadığını söyleyip atamamı durdurdu." İddialarına yere verdi.

 

Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın göreve başlamasına neden engel olduğuna bir anlam vermediğini belirterek, yetkilileri göreve davet etti.

 

'Haklarımın geri verilmesini istiyorum'
Demir son olarak: "Mahkemeden aldığım yasaklanmış haklarım olmadığına dair oy birliğiyle karar olmasına, bütün sınavları başarılı bir şekilde kazandığıma ve bu hakkı demokratik bir hukuk devletinde kazanmama rağmen, Diyanet İşleri Başkanlığı, bu hakkıma engel olmuştur. Yetkililerden bu konuya el atmasını ve hakkımı istiyorum. Bu hakkımın verilmeyişinin nedeni eskiden cezaevi yatmışlığımdır. Cezamı yattıktan sonra mahkemeden memnu haklarının iadesi kararını aldım. Bu haklar mahkeme tarafından bana verilmesine rağmen neden bu hakkım elimden alınıyor? Tüm yetkililerin bu konuya duyarlı olmasını istiyorum." diye kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir