• DOLAR 32.863
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2429.693
  • ...
Filistinli aile, enkazın ortasında tenekelerden barınak yapmaya çalışıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir kısmı barınma merkezlerinde bir kısmı da evleri tam olarak yıkılmamış akrabalarının yanında kalan 30 kişilik ailesini yeniden bir araya toplamaya çalışan Duş, kış şartlarına rağmen Gazze'nin kuzeyinde yaşadığı Beyt Lahiya bölgesini terk etmeyi ve güneye göç etmeyi reddediyor.

Ailesinin aslında 80 kişiden oluştuğunu, işgal ordusu yaklaşık 3 ay önce bölgeyi boşaltma uyarısı yaptığında bir kısmının güneye sığındığını, 30'unun ise bölgedeki sığınma merkezlerine gittiğini anlatan Duş, işgal askerlerinin bölgeden çekilmesinin ardından evlerine geri döndüklerini ve gördükleri büyük yıkım karşısında şaşkına döndüklerini söyledi.

Ailesiyle birlikte evlerinin enkazı yakınında tenekeden kurmaya çalıştıkları derme çatma bir yerde kalmaya karar verdiklerini belirten Duş, kışın gelmesiyle tenekeden yaptıkları derme çatma çadırda toplandıklarını kaydetti.

Yapmaya çalıştığı çadırın, işgal saldırıları sırasında yıkılmasından korktuğunu aktaran Duş, "Kuzeydeki insanlar, yiyecek ve içecek bulamamaları nedeniyle çok zor şartlar altında yaşıyor. Bugün istediğimiz şey bir çadır ve bir paket un." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir