• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elektrik Kesintisi Esnafı Bıktırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Esnafın yoğun olduğu Meydan Mahallesi 1106. Sokakta son bir haftadır her gün öğle saatlerinde yaşanan uzun süreli elektrik kesintileri esnafı bıktırdı. Bazen günde birkaç defa elektriğin kesilmesi, elektrik olmadan iş yapamayan esnafı, zor durumda bırakıyor.

Elektrik kesintisinden işlerinin aksadığını ifade eden esnaf vatandaşlardan M. Sıddık Çiftçi, "Kasten kesildiğine inanmıyoruz. Ancak bir haftadan beri öğle saatlerinde 1-1,5 saat kesintinin olması bizi zor durumda bırakıyor." dedi.
Terzilik yapan Recep Karabulut adlı esnaf ise, bir haftadan beri her gün aynı saatlerde bazen bir saat bazen de bir saatten fazla elektriğin kesildiğini belirterek "Elektrik arızası varsa akşamları kesilebilir. Esnafı etkilemez. Ayriyeten bu yaz sıcaklığında elektrikler olmayınca soğutucular da çalışmıyor, sıcaklıktan bunalıyoruz ve hayat tamamen duruyor." şeklinde konuştu.

Boya satıcısı Tuncay Tunç ise; Elektrik kesintisinin giderilmesini istediklerini belirterek, "Esnaf olarak mağdur oluyoruz. Elektrik kesintisinden dolayı iş yapamıyoruz." İfadelerini kullandı.

İşyeri sahibi olarak elektrik kesintisinden dolayı tam anlamıyla işyerlerini işletemediklerini dile getiren İnternet Cafe sahibi Engin Kutluay; "Kış mevsimindeki elektrik kesintilerine anlam verebiliriz; ama yaz aylarında bu tür sıkıntıların üst üste yaşanması, her gün aynı sıkıntıyı yaşatmaları bizi iş yapmaktan soğuttu. Yetkililerin aldıkları maaşı hak etmelerini istiyoruz." dedi.

TEDAŞ görevlileri ise, yaşanan elektrik kesintisinin bir arızadan kaynaklanmadığını, sıcaklardan dolayı aşırı yüklenme nedeniyle trafonun sigorta ve termiğinin atmasından kaynaklandığını ifade ediyor.

M.Sait Çelik-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir