• DOLAR 32.446
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2441.168
  • ...
Ece Nur`a Saldıran Müfettişin İlk Mahkemesi Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır`da derslere başörtüsü ile giren ve sürgün edilen, kendisi hakkında şimdiye kadar 178 dava açılan, ilköğretimde, çığır açan isim olarak tarihe kaydedilen Ece Nur`un babası mahkeme çıkışı İLKHA` ya konuştu.

Bu süreçte yaşadıklarının bir sıkıntı olmadığını söyleyen Murat Özer;" İki yıldan fazladır ailece yaşamış olduğumuz süreç, biz buna sıkıntı demiyoruz, bu bize Allah`ın verdiği bir mükâfattır. Allah`ın şiarlarını hayatta geçirdiğimizden dolayı ortada bir baskı bir zulüm bir eziyet ve haksızlık var." ifadelerini kullandı.

Yasak ve serbest kavramları yerine Helal-Haram kavramlarını kullanan baba Özer "Biliyorsunuz şu anda başörtüsü ile okullara ve kamusal alana girmek görev almak çalışmak ve öğrenim görmek haramdır. Şu an ki sistem açısından haram sayılan bir unsurdur. Biz de Müslüman bir aile olarak helal olduğunu biliyoruz." dedi.

"Bu Haramdır" dayatmasını bize yapan mevcut sistem veya herkimse henüz tespit etmiş değiliz, diyen Özer; tespit ettiğimizde ayrıca bu merciiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Murat Özer, "İki yıl önce müfettiş kızıma sert bir dil ile başörtü takmanın okullarda haram olduğunu söyledi ve kızımın başörtüsünü çıkartmaya yeltendi. Bundan dolayı bir mahkeme sürecini yaşadık,"diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Müfettişin tek savunduğu şey Atatürk ve Atatürk milliyetçiliği, devrim kanunları. Bu kanunlara aykırı davranıldığını savunarak Atatürk milliyetçiliği ve devrim kanunu koruduğunu ifade etti. Biz de bu ifade içerisinde bulunan şahsın yanlış bir tutum içinde bulunduğunu hâkime anlattık."

Kızının iki yıldır yaşam hakkının elinde alındığını söyleyen baba Özer "Mahkeme heyetinden başörtüsüne olan kin ve nefrettin nedenini öğrenmek istedik. Biz başörtüsü ile okullara ve kamusal alana giren kızlarımızın haram işlemediğini dile getirdik ve bu haramı yapanlar hakkında gerekli şikâyetimizi gerekli mercilere yaptık." dedi

Duruşmanın 1.Sulh Ceza Mahkemesinde görüldüğünü ve 21.11.2011 tarihine ertelendiğini söyleyen Murat Özer sözlerini şöyle bitirdi: "Bu mahkeme süreci ne olur ne getirir tarih bizim için önemli değil. Önemli olan Müslümanların hak ve hukuklarını, kimliklerini inkârcı zihniyete karşı müdafaa yapmaktır ve Allah`ın izni ile sonuna kadar da bu müdafaamızı yapacağız." dedi.

Osman İçli - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir