• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak noktasıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Ofis Caddesi'nde bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Tevhid ve Filistin bayraklarıyla tekbir ile sloganlar eşliğinde Şeyh Said Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada yapılan konuşmalar ve basın açıklamasın ardından programa katılan vatandaşlar, İlke Haber Ajansının mikrofonuna konuşarak duygularını paylaştı. HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugaylarının ümmetin onurunu koruduğuna dikkat çeken vatandaşlar, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ortak noktası olduğunu söylediler.

Musap Selçuk

Aksa Tufanı'na destek yürüyüşüne katılan Musap Selçuk, "Başta Mescid-i Aksa olmak üzere HAMAS, bütün ümmetin izzetini muhafaza ediyor. Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak noktasıdır. İsra suresinin birinci ayetinde Rabbimiz bize Mescid-i Aksa'nın ne kadar değerli olduğunu bildirmiştir. İslam ülkelerinin harekete geçmemesinin sebebi başlarındaki yöneticileridir. Hepsini içine katmasak ta bir kısmı ABD'ye ve israile hizmet etmektedir. Bundan dolayı halk olarakta elimizden bir şey gelmiyor. Ancak bu şekilde toplanıp Müslüman halkı bilinçlendirmek adına tepkimizi ortaya koyuyoruz. Elimizden gelen budur ve boykottur. Boykotu hiçbir zaman değersiz görmemek lazım, son derecede önemlidir. israile desteğini açıklayan firmalar, 7 Ekim'den bu yana zarar ettiklerini dile getiriyorlar." dedi.

Yakup Tunç

Gazze'de yaşanan vahşet ve barbar saldırılar nedeniyle yerlerinde duramadığını söyleyen Yakup Tunç, Filistinli kardeşlerimize destek olma ve yöneticilerin bu zulme karşı 'dur' demeleri adına buraya geldik. Gerçekten de içimiz yanıyor. Oradaki kardeşlerimizin durumlarını görünce yerimizde durasımız gelmiyor. 'Elimizden hiçbir şey gelmiyor' cümlesinin son bulması için toplandık. Allah'u Teala oradaki kardeşlerimize yardım etsin. Başımızdaki yöneticilerde inşallah bir şeyler yaparlar." diye konuştu. 

Ramazan Kökten

Aksa Tufanı'na destek olmak için yürüyüşe katıldıklarını beliren Ramazan Kökten de "Zalimler bilsinler ki Müslümanlar asla ve asla mağlup edilmeyecek. Tevhid bayrağının sancağı altında özgürlüğümüzü ve canımızı feda ediyoruz. Canımızla ve bedenimizle Mescid-i Aksa için feda olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.  

Şeker Kaplan

Filistin'de yaşanan vahşete dikkat çeken Şeker Kaplan da "Tüm Müslüman ülkelerine sesleniyorum. Lütfen Filistin için ayağa kalkın, bu zulmü ve vahşeti kabul etmeyin. Bir hayvan öldürüldüğünde hayvan severler ayağa kalkıyor. Binlerce kadın, erkek, çocuk şehid edilirken siz nasıl susarsınız? Filistinli kardeşlerimiz için ayağa kalmakla görevimizdir." dedi. (İLKHA) 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir