• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İslam`a  Nefret Besleyen Düşünce, Kürt Halkına Bir Şey Veremez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Diyarbakır Koşuyolu parkında 2007 ve özel bir dershanede 2008 yılında gerçekleştirdikleri bombalı saldırılar sonucunda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 17 kişiyi vahşice katleden PKK`li çetelerin, şimdi de, Kürt halkının en büyük değeri olan İslam ve İslami kurumlara saldırmasına, toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.
 
Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde İslami çalışmaları ile tanınan Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe-Der) İskender Paşa Temsilciliğine, bir grup çete tarafından el yapımı bomba ile bir saldırı düzenlemesine Özgür Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Murat Koç yazılı  basın açıklaması yaparak, saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi.
 
Özgür Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Koç, geçtiğimiz günlerde HÜDA-PAR Silopi ilçe teşkilatına yapılan saldırıyı üstlenen ve PKK`ye yakın gençlik yapılanması olarak kabul edilen YDG-H isimli örgütün, HÜDA-PAR`ı hedef alan eylemlerinin devam edeceğini hatırlatarak, "Bu örgütün, dün sosyal medyada duyurmasının hemen ardından Sahabe-Der de bombalı saldırıya uğradı. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda dernek binasında ve etrafındaki işyerlerinde maddi hasar oluştu" dedi.
 
Koç açıklamasında, PKK`ye yakın yapıların dini duyarlılığı olan kuruluşlara yönelik saldırılarının yeni yaşanan bir durum olmadığını ifade ederek, daha evvel de Kürdistan`da faaliyet gösteren STK`lar`ın, yurtların, dershanelerin, parti binaları ve şahısların bu saldırılara maruz kaldığın belirtti.
 
Koç daha sonra açıklamasında, "Son aylarda özellikle Suriye Kürdistan`ında yaşanan gelişmeler bahane edilerek nerdeyse bir bütün olarak dindar kuruluşların hepsi PKK gençliği ve basını tarafından dezenformatif yayınlarla hedef gösterilmekte ve hemen ardından da molotoflu-bombalı saldırılar gerçekleşmektedir. Yakın zamanda Özgür-Der şubelerine yapılan saldırılar da aynı örgüt tarafından benzer metodlarla düzenlenmişti. İslami yapılara, Kemalist bir dille; yobaz, gerici, dinci gibi sıfatlarla hakaret eden bu kesim, Müslüman Kürt halkı nezdinde İslami kuruluşları yalan ve iftiralarla itibarsızlaştırmayı hedeflemektedir. Ayrıca düzenlenen bu sistematik saldırılarla Kürt halkı ve İslami yapılar arasına bir korku bariyeri örmek, İslami kesime gözdağı vermek de amaçlanmaktadır" ifadelerine yer verdi.
 
"PKK`ye yakın gençlik yapılanmaları saldırılarını ısrarla sürdüreceklerini her ortamda ilan ederken asıl manidar olan başta BDP olmak üzere mütemadiyen örgütlenme özgürlüğünden, barış ve insan haklarından bahseden kurum ve kişilerin, konu İslami kuruluşlara yönelen şiddet olunca açık bir tutarsızlık içine gömülmeleridir. Bu tutarsızlık hali, Müslümanların hakları ve talepleri konusunda BDP`nin Kemalist paradigmayla paralellik göstermesinden kaynaklanmaktadır." Diyen Koç açıklamasında Özgür-Der Diyarbakır Şubesi olarak, Sahabe-Der`e yapılan bu saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.
 
Koç açıklamasının sonunda, "Son günlerde yoğun biçimde bölgede dini duyarlılığı olan kuruluşları hedef alan ve Kürtlerin hakları için mücadele ettiğini iddia eden bu zihniyeti ve ideolojik saplantılardan mülhem İslam düşmanlığıyla geliştirdiği saldırgan tutumu Müslüman halkımızın takdirine bırakıyoruz. Bilinmesi gerekir ki İslami kimliğe nefret besleyen hiçbir düşüncenin Kürt halkına verebileceği bir şey bulunmamaktadır. Baskıcı yollarla muhaliflerini sindirmeye yeltenenlerin, farklı görüşlere hayat hakkı tanımayanların savundukları tezlerin de temelsiz olduğu bu vesileyle her geçen gün daha da netleşmektedir" ifadelerini kaydetti. (Yasin Ergin-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir