• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
İMH'de HÜDA PAR'a geçmiş olsun ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şube Başkanı Abdurrahman Eren ve beraberindeki heyet, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van il teşkilatına ziyaret ettiler.


Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Eren, "Demokrasiyi savunan BDP/PKK demokratikleşme yönünde hiçbir adım atmıyor. Devletin derin odaklarının İslami gruplara ve bu bölgede projeleri devam ediyor. Bu projeler masum projeler değil ve HÜDA PAR'a yapılan saldırılarda bu projelerin bir parçası niteliğindedir. Fakat bizler bu bölgede 90'lı yıllarda yaşanan olayları tekrar yaşanmasını istemeyiz. Bu konularda Müslümanlar bu bölgede hesapları birlikte yapmalıdırlar, çünkü İslam düşmanları bizleri ayırmıyor, bizler onların düşmanları niteliğindeyiz. Hakkı haykırmalı, doğruyu konuşmalıyız. İnancımızda ve kitabımızda helal, haram sınırlarımız var ama karşımızdakilerin böyle bir hudutları da, kitapları da yok" dedi.


HÜDA PAR Van il sekreteri Cemalettin Ucak, "Bizler hiç kimseden korkmadan, çekinmeden davamızı her yerde haykırmaya devam ediyoruz ve İnşallah devamda edeceğiz. Bizler hakkı konuşmak ve savunmak zorundayız. Diğer tüm STK'larında bu gibi durumlarda haksızlığa karşı sessiz kalmaması gerekiyor. Parti olarak bu gibi saldırılara sağduyu ile yaklaşmaya çalışıyoruz. İslami ve İnsani bir parti olduğumuzu söylüyoruz ve bu yolda da inşallah ilerleyeceğiz. Son çaremiz vahdet ve kardeşliktir. Müslümanlar olarak bir olmaya çalışıyoruz. Herkesin kapısına gidiyoruz ve herkese de kapımızın açık olduğunu söylüyoruz. Bizim İslam'ı yaşamaktan, İslami değerlere sahip çıkmaktan başka bir yolumuz yoktur." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir