• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakır sağlık çalışanları: Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte görev almaya hazırız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Hekimler ve Sağlık Çalışanları Terör, Soykırım ve İşgale Karşı Yürüyor" sloganıyla bu hafta da Filistinli meslektaşları için kanlı önlükleriyle yürüyüş etkinliği gerçekleştiren Diyarbakır sağlık çalışanları, Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte görev almaya hazır olduklarını söyledi.

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Mardin Kapı önünde bir araya gelen sağlık çalışanları basın açıklamasının yapılacağı tarihi Ulu Camii önüne doğru yürüyüşe geçti.

Tarihi Ulu Camii önünde yapılan basın açıklamasını Dr. Nurettin Zeyrek okudu.

İşgal rejiminin Filistin'de sivilleri öldürmeye ve hastaneleri bombalamaya devam ettiğini belirten Zeyrek, bütün bu yaşananlara rağmen insan haklarından bahsedenlerin, eşitlik, adalet ve hukuk üstünlüğünü vurgulayanların bu zulme sessiz kaldıklarını, hatta terör devletini desteklediklerini belirterek bu yapılanları asla unutmayacaklarını vurguladı.

"Vicdan sahibi herkesi boykotu kalıcı hale getirmeye davet ediyoruz"

"Biz burada konfor içinde yaşamaya devam ederken Gazze halkı tam 105 gündür uçak ve bomba seslerine, yıkıma ve katliama karşı direniyor" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Zeyrek, "Bizler çocuklarımız hasta olduğunda o gece uyuyamazken Gazze'de değil bir, 3-4 çocuğunu kaybetmiş annelerin sözlerini, soğukkanlılıklarını, imanlarını hayranlıkla izliyoruz! Terör devleti israil tarafından uygulanan zulümlere rağmen korkmadan mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizi, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından bir an ayrılmayan Gazzeli sağlık çalışanlarını selamlıyoruz. Buradan devletimize ve yetkililere sesleniyoruz: Biz Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya, oralarda kurulacak hastane ve sağlık tesislerinde görev almaya hazırız." dedi.

Gazze'de masum insanlar can verirken burada rahatından vazgeçmeyenlerin vicdanlarını sorgulaması gerektiğini ifade eden Zeyrek, "'Ne yapabiliriz?' diye soranlara diyoruz ki: Halk olarak en güçlü silahımız boykottur. Biz sağlık çalışanları olarak gıda, giyim ve diğer alanlarda olduğu gibi tıp sektöründe de boykota devam ediyoruz ve vicdan sahibi herkesi boykotu kalıcı hale getirmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İnsanlık dışı tüm eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Sessiz Yürüyüş etkinliğinin 10 haftadır Türkiye'nin 40'tan fazla ilinde kendini insanlığı yaşatmaya adamış sağlık çalışanlarının katkısıyla devam etiğinin altını çizen Zeyrek, şunları söyledi:

"Biz her hafta, beyaz önlüklerimizle sessizce yürüyerek şöyle diyoruz: Hiçbir katilin ve hiçbir teröristin yaptığı yanına kalmadığı gibi senin de yaptıkların yanına kalmayacak israil. Sen kaybedeceksin; insanlık kazanacak, Filistin halkı kazanacak, beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar olarak örenler kazanacak, yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak! İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz! Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına sessiz yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!" (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir