• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
`Halka saldırı yapmak en büyük ihanettir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve merkez ilçe teşkilat başkanları ile yüzlerce partili bombalı saldırıya uğrayan Sahabe Der İskenderpaşa temsilciliğini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İslam Peygamber ve Sahabe düşmanı PKK çeteleri tarafından atılan bombadan etkilenen mahalle sakinlerini de ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Turgut, halkın dertlerini dinledi, hastaları ziyaret etti.
 
İl Başkanı Turgut ve merkez ilçe teşkilat başkanları ile yüzlerce kişi Diyarbakır Merkez PTT önünde sessiz bir şekilde yürüyüş yaparak hain bir şekilde bombalı saldırıya uğrayan Sahabe Der İskenderpaşa Temsilciliğine gittiler. Turgut ve beraberindeki yüzlerce kişi dernek yetkililerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
`Saldırı Peygamber ve sahabeye yapılmıştır`
Turgut burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İslami çalışmaları ile tanınan ve Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe Der) temsilciliğine, PKK çeteleri tarafından düzenlenen bombalı saldırıyı sert bir şekilde kınadı. Turgut burada, gecenin bir vaktinde gece fareleri gibi korkakça halkın uyuduğu bir zamanda Kürt halkına saldırı yapmanın en büyük ihanet olduğuna vurgu yaptı.
 
Saldırının Peygamber ve sahabelere yapıldığının altını çizen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Turgut, "Sahabe ismine dahi tahammül etmeyen kimi kesimler Müslüman halktan, STK`lardan, İslami partilerin çalışmalarından ve bu halka olan hizmetlerinden dolayı rahatsızlık duymaktadırlar" dedi.
 
Saldırıların ilk olmadığını dile getiren Turgut, gerek İslami STK`lar gerekse HÜDA PAR`ın halka hizmet noktasında, hakka hizmet noktasında çalışmalarına devam edeceğini söyledi. . Turgut burada yaptığı konuşmada son bir iki ay içerisinde Ceylanpınar`da HÜDA PAR ilçe teşkilatlarına saldırı olduğunu, aynı şekilde Cizre`de, Silopi`de, Şırnak`ta HÜDA PAR`ın mütedeyyin üyelerinin evlerine saldırı olduğunu da hatırlattı.
 
`Saldırı Diyarbakır halkına yapıldı`
Bu hain saldırının Müslüman ve Kürt olan Diyarbakır halkına yapıldığını ifade eden Turgut, dana sonar şöyle devam etti:" Şu iyi bilinsin ki HÜDA PAR olarak biz bu halkı koruyacağımıza, bu tür odaklara zemin bırakmayacağımıza ve bu halka hizmet etmeye devam edeceğimizi basın mensupları önünde ve halkımızın önünde tekrardan dile getiriyoruz."
 
`Bu saldırıların suçlusu aynı şekilde devlettir`
Devlet yetkililerinin şimdiye kadar yapılan saldırılara sessiz kaldıklarının düşündürücü olduğuna dikkat çeken Turgut, "2004 yılından bu yana kadar özellikle İslami STK`lara yüzlerce saldırı olmuş, HÜDA PAR`a onlarca saldırı olmuş. Hakkâri`de bir Müslüman kardeşimiz şehit olmuş ama şu ana kadar emniyet güçlerince, devletçe herhangi bir soruşturma açılmamış ve tek bir zanlı dahi bulunmamıştır, bu düşündürücüdür. Bunun suçlusu her ne kadar İslam`a düşman olan, Müslümanlara halkımıza düşman olan odaklar ise aynı şekilde suçlusu emniyet teşkilatıdır, devlettir. Kısa zamanda kimi failleri bulan devlet, aradan yıllar geçmesine rağmen Yüksekova`daki katiller bulunmamıştır. Yine aynı şekilde Türkiye`nin değişik yerlerinde STK`lara yapılan saldırılarda failler bulunmamıştır" şeklinde açıklamada bulundu.
 
Sabırlı bir tutum sergileyeceklerini sözlerine ekleyen Turgut, "Halkımıza diyoruz ki biz sabırlı olacağız sağduyulu olacağız hizmetimize devam edeceğiz. Bu halka layık olduğu hizmeti inşallah hep beraber göstereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Turgut, mağdur halkı ziyaret etti
Vedat Turgut, Sahabe Der`e atılan bombanın etkisiyle mağdur olan mahalle sakinlerini de ziyaret ederek dertlerini dinledi. Ziyaret esnasında mağduriyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, "Allah yapanların belasını versin. Allah Müslümanları zalimlerden korusun. Kur`an dersi verilen yerlere bomba atılması İslam`a düşmanlıktır" şeklinde PKK çetelerine tepkilerini gösterdi.
 
Turgut, çevrede bulunan esnafı da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Turgut, çevre esnafıyla tek tek musafahalaşıp bir süre muhabbet etti.
(Hüseyin Yalçın/Yasin Ergin/Yakup Moğulgani - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir