• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Elektrik borçları sosyal devlet tarafından ödensin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Van, Bitlis, Hakkari ve Muş illerine elektrik enerjisini veren Van Gölü Elektrik Dağıtım AŞ'nin özelleştirilmesiyle ihaleyi alan Türkerler İnşaat AŞ, borcunu ödemeyen vatandaşın elektriğini kesti. Elektrik kesintisi mağduru olan halk, TADAŞ'a tepki gösterdi.

 

İhalenin yapılmasıyla TEDAŞ'ı devralan Türkerler İnşaat AŞ, borçlu olan abonelere ihbarname gönderdi. Gönderdiği ihbarnamede, 30.09.2013 tarihine kadar borcunu ödemek isteyen vatandaşın 2013 tarihinden önce kullandığı elektriğin faizini silineceği duyuruldu.

 

'Elektrik borçları sosyal devlet tarafından ödensin'
Bu tarihe kadar borcunu ödemeyen abonenin elektriğini keseceklerini duyuran firma yetkilileri, elektrik faturalarını ödeyemeyenlerin elektriğini kesmeye başladı. Elektriğin kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar yetkili firmanın faturalarını taksitlendirmelerini istedi.

 

Halk borç bataklığına sürükleniyor
Maddi imkânları olamayanlar, bu güne ödeyemedikleri faturalarının kabardığından dolayı bir defada bu kadar parayı ödeyemeyeceklerini belirtiler. Verilen sürenin bitimine sayılı günler kala kimi vatandaş altın borç ederek, kimileri de bankalarda kredi çekerek borçlarını ödemeye başladı. Borçlarını ödeyemeyen birçok mağdur vatandaşın elektriği TEDAŞ tarafından kesildi.

 

Mağdur halk, artık gaz lambası ve mum kullanacak
Daha önce faturalar zamanında kesilmediğinden yakınan vatandaşlardan M. Sıdık Dilsiz, " Daha önceleri birçok faturalarımız zamanında kesilmediği için birikti. Biriken bu borçları imkânsızlıktan dolayı ödeyemedik. Şimdi de bunları bir anda tahsil etmek istiyorlar. Parası olmadığı için ödeyemeyenlerin elektrikleri kesildi. Artık mağdur olan halk, teknoloji çağında karanlıkta kalmaya mahkûm olacak. Bu mağdur vatandaşlarımız maalesef ilkel dönemine dönerek yeniden lamba ve mum kullanmak zorunda kalacak.

 

Sosyal devlet halkına bakan devlettir
M. Sıdık Dilsiz son olarak, "İhaleyi alan firma ve diğer yetkililer bu borcu ödeyemeyen ve hiçbir geliri olmayan vatandaşın elektriğini kesmemelidir. Bunlara bir taksitlendirme yapmalı ve hiç ödeyemeyenlerin borçları da devlet tarafından karşılanmalıdır. Çünkü sosyal devlet anlayışının gereği de budur" şeklinde tepkisini dile getirdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir