• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Molla Altun: Müslümanlar asla ümitsizliğe kapılmamalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, İslam'da ümitsizliğin olup olmadığıyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

İslam'da ümitsizlik diye bir kavramın olmadığını belirten Molla Mehmet Ali Altun, İslam'ın Allah'ın kullarına ümit bahşeden bir din olduğunu söyledi.

"Ümitsiz olanlar geleceklerini inşa edemezler"

Müslümanların da ümit var olması gerektiğine işaret eden Altun, "Geleceğe güvenle, başarıyla bakması inancın bir gereğidir. Çünkü ümitsizlik bir açıdan ölümdür. Ümitsiz olan toplumlar kendilerine gelemedikleri gibi geleceklerini de inşa edemezler." dedi.

İslam'ın ümitsizliği tümüyle reddettiğini vurgulayan Altun, Müslüman'ın ahlakında, hayatında, akidesinde, imanında ve amelinde ümitsizlik diye bir şeyin olmaması gerektiğini kaydetti.

"Müslümanlar Allah'ın mümin kullarını yardımsız, sahipsiz bırakmayacağını bilmeli"

Allah'a dayanan, O'na iman, tevekkül eden insanların Allah'a güvenmeleri gerektiğinin altını çizen Altun, "Allah Kur'an'ı Kerim'de, 'Kim Allah'a tevekkül ederse Allah ona kâfidir' diyor. O yüzden Müslümanlar Allah'a olan bağlılıklarını her zaman diri tutmalıdırlar. Mutlak zafere götüren, zaferler bahşeden Allah'ın olduğunu ve Allah'ın hiçbir surette mümin kullarını yardımsız, sahipsiz bırakmayacağına da inanmalıdır." diye konuştu.

"Umutsuzluk ve ümitsizlik Müslümanların değil kafirlerin bir özelliğidir"

Müslümanların her işini Allah'a havale etmesi ve musibetlerde Allah'a dayanması gerektiğini belirten Altun, şöyle devam etti:

"Özellikle günümüzde günahlar içerisinde bocalayan toplum olarak bizim ümide çok ihtiyacımız vardır. Allah Kur'an'ı Kerim'de, 'Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin' diye buyuruyor. Allah bütün günahları affeder, affetmeye kadirdir. Umutsuzluk ve ümitsizlik Müslümanların değil kafirlerin bir özelliğidir. Bizim her zorluk anında dayanabileceğimiz ve sabredebileceğimiz en güzel nokta 'Allah bize yeterdir' diyerek ümitle geleceğe bakmak mecburiyetindeyiz. İnancımızın gereği budur."

"Hiçbir zaman Allah'tan ümidinizi kesmeyin"

Müslümanların ümitsizliğe asla kapılmaması gerektiğini ifade eden Altun, "Nefislerini günahla kirleten Müslümanlara şunu hatırlatmakta fayda var; Hiçbir zaman Allah'tan ümidinizi kesmeyin. Allah hep ümidi bahşeden ve gelecek için müjde veren bir İlah'tır. Yeter ki ona dönelim, teslim olabilelim. Bu açıdan savaş, mücadele anında özellikle de İslam mücahitleri her zaman ümit var olmalıdırlar. Gelecek İslam'ın, Müslümanlarındır. Önemli olan Allah'ın müminleri mutlak surette yardımsız bırakmayacağına inanmaktır." dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir