• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Diyarbakırlı öğrenciler: Bizler takdir Gazzeli kardeşlerimiz en güzeli olan şehadet belgesini aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Diyarbakır'da bin 792 okulda karnelerini alan 483 bin 360 öğrenci, 25 bin 726 öğretmeniyle sömestr tatiline başladı. Sabahın ilk saatlerinde karnelerini alan öğrenciler, duygu ve düşüncelerini anlatırken Gazze'de devam eden soykırımı unutmayarak sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade etti.

Hüseyin Korkut

"Bir yanımız mutlu bir yanımız kan ağlıyor" ifadeleriyle duygularını paylaşan Hüseyin Korkut, "Filistinli kardeşlerimizin eğitimi neredeyse başlamadan bitti ve yine neredeyse israilin bombardımanlarıyla bütün öğretmen ve öğrenciler şehid oldu. Gönül isterdi ki onlarda bu heyecanı yaşasın, belgelerini alıp eğitimlerini tamamlasın ama maalesef büyük bir acı yaşıyoruz." dedi.

Hamza Turgut

"Çocukların görevi iyi bir meslek sahibi olup Filistinli kardeşlerimize yardım edebilmektir"

Bir yandan mutlu diğer yandan üzgün olduğunu söyleyen Hamza Turgut, Filistinli kardeşlerinin her gün acı yaşadığını, okullarının yıkıldığını belirterek şunları dile getirdi:

"Biz burada sevinç yaşarken onlar orada acı yaşıyorlar. Karne almalarını bırakın okullarına bile gidemiyorlar. Bundan dolayı Gazze'li kardeşlerimiz için elimizden geldiğince dua ve yardım etmektir. Büyüdüğümüzde iyi bir meslek sahibi olup onlara yardım edebiliriz. Çocukların görevi de iyi bir meslek sahibi olup Filistinli kardeşlerimize yardım edebilmektir. Örneğin iyi bir meslek sahibi olursam Filistin için roket ve füzeler icat edip Allah'ın izniyle israili yenmesini sağlayabiliriz. Filistinli kardeşlerimizi dualarımızdan eksik etmeyelim."

Muhammed Yahya Yuva

Muhammed Yahya Yuva ise "Öncelikle karnemi aldığım için çok mutlu ve sevinçliyim. Ben takdir belgesi aldım ama Filistin'deki kardeşlerimiz eğitim öğretim göremiyor, okulları her dakika ve saniye bombalanıyor. İsrail onlara çok acı yaşatıyor ve bu acı yıllardır sürüyor. Onlar için çok üzülüyorum ve şu an hüzünle sevinci bir arada yaşıyorum." şeklinde konuştu.

Abdulkadir İnal

"Bizler karnemizi alırken Filistin'deki kardeşlerimiz bombalar altındadır"

Türkiye'de bugün itibariyle sömestr tatili başlarken Gazze'de bu tatilin okulların bombalanmasıyla 7 Ekim sabahında başladığına vurgu yapan Abdulkadir İnal, "Zaman çok hızlı geçiyor ve elhamdülillah sömestr tatili başladı. Bizler bugün karnemizi aldık fakat Gazze'deki kardeşlerimiz için ne yazık ki sömestr tatili 7 Ekim sabahı başladı. Çünkü zalim israil tarafından üzerlerine bomba yağıyor ama onlar bizden daha güzel belge olan şehadet belgesini aldılar. Onlar şehadete erişirken bizlerin de onlar için çabalamamız, birlik olmamız, boykot uygulamamız ve dua etmemiz lazım. Bunları yaparsak Allah'ın izniyle galip geliriz." ifadelerini kullandı.

Muhammed Ekrem Aysu

Gazze'de soykırım devam ederken dünya Müslümanlarının da boykot ve yardım faaliyetleriyle direnişe destek olması gerektiğini kaydeden Muhammed Ekrem Aysu, "Biz karemizi aldık, mutluyuz ama Filistinli kardeşlerimiz şu an bombardımanlar altındadır. Hiç rahat değiller, onların tatili 7 Ekim'de başladı. Onlar bombardımanların altındayken bizler; mutluyuz, neşeliyiz ve sıcaktayız. Onlar bu soğukta yalın ayakla dışarıda geziyorlar. Bizim onlar için israilin mallarına boykot uygulamamız gerekiyor ve Gazze'li kardeşlerimize yardım göndermemiz lazım." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir