• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kurtaran: Gazze'de çok acil insani yaşam malzemelerine ihtiyaç var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyada ve Türkiye'de, Gazze'de yaşanan katliam ve mağduriyetlere karşı destek gösterileri ve programlar devam ederken bir destek de Umut Kervanı Ümraniye Temsilciğilinden geldi.

Gazzeli ve Filistinli kardeşlerine ellerinden gelen yardımı ulaştırmak isteyen hayırseverlerin katkısıyla kurulan kermeste yiyecek başta olmak üzere, hediyelik, giyim, çeyiz eşyaları gibi birçok ürün Gazze için satışa sunuluyor.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Gazze'ye umut olmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hayır kermesini ziyaret etti.

Kermes alanında yapılan çalışmaları inceleyen Kurtaran, ilçe temsilcilerinden bilgi aldı.

Vatandaşların Gazze'ye yapılan yardımlar hakkındaki sorularını cevaplayan Kurtaran, kermes alanında gönüllü olarak çalışan ailelerine ellerinden geldiğince yardım eden küçük çocuklarla ilgilenmeyi de ihmal etmedi.

"Filistindeki kardeşlerimize bu yardımların ulaşması ve onların sıkıntılarına merhem olma adına gayret sarf ediyorlar"

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran

Yapılan çalışmaları inceledikten sonra İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Umut kervanı olarak Filistin ve Gazze'deki kardeşlerimize yönelik yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaları yurt çapında yapıyoruz; şu an Ümraniye'deyiz. Ümraniye'deki kermesimizin dördüncü günü buradaki kardeşlerimizi ziyarete geldik. İstanbul Anadolu Yakası'ndaki ilçe temsilcilermiz el birliği ile burada çok güzel bir kermes organizasyonu yaptılar. Bugün kermesin son günü bizde kendilerini gördük; gerçekten hem üyelerimiz hem de üyelerimiz canhıraş bir şekilde burada gayret sarf ederek çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir an önce Filistindeki kardeşlerimize bu yardımların ulaşması ve onların sıkıntılarına merhem olma adına gayret sarf ediyorlar. İnşallah Umut Kervanı olarak çalışmalarımız devam ediyor; burada bizlere katkı sunan hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz Allah'u Teala ecirlerini kat kat versin hemde 4 gündür gayret sarf eden üye ve gönüllülerimize de çok teşekkür ediyoruz." dedi.

"Büyük bir zaferden sonra Filistin'imizi ve Gazze'mizi en güzel bir şekilde imar edeceğiz"

Gazze'ye yönelik yardımlarda insani yaşam malzemelerinin öncelikli olduğunun altını çizen Kurtaran, "Gazze'de savaş devam ediyor, imarla alakalı şu anda bir problemimiz yok ama ateşkesin olmasından sonra, büyük bir zaferden sonra Filistin'imizi ve Gazze'mizi en güzel bir şekilde imar edeceğiz. Oradaki kardeşlerimizin evlerini, ibadethanelerimizi, okullarımızı ve hastanelerimiz inşallah en güzel bir şekilde yapacağız. Ümmet bu seferberliği yapacağız, buna hazırız ama şu anda insani yaşam malzemelerine çok acil ihtiyaç var. Özellikle barınma, yiyecek-içecek ve medikal malzemelere ihtiyaç var. Bu malzemeleri tedarik ediyoruz, yardımlarımız hergün oaraya ulaşıyor. Oradaki toplu yaşam alanlarında hergün sıcak aş dağıtımımız devam ediyor. İnşallah bu çalışmalarımızı daha arttırarak devam ettireceğiz. Oradaki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir