• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İran'ın Afganistan Elçisi Kumi: Bölgenin barış ve istikrarı Afganistan'daki barış ve istikrara bağlı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran İslam Cumhuriyeti'nin Afganistan İslam Emirliği Özel Temsilcisi Hasan Kazimi Kumi, Pakistan Dışişleri Bakanı Celil Abbas Jilani ve Afganistan Özel Elçisi Asif Durrani ile görüştü.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kumi, "Bu toplantılarda, bölgenin barış ve istikrarının Afganistan'daki barış ve istikrara bağlı olduğunu ve barışın tesis edilmesine yardımcı olabilecek şeyin Afganistan'ın komşularını merkeze alan bölgesel girişimler olduğuna vurgu yaptım." dedi.

Açıklamasında Kumi, "Bu çerçevede, Afganistan'ın komşularının Afganistan için bölgesel temas grubunun çekirdeğini oluşturması ve Afganistan'ın koruyucu hükümetine yapıcı önerilerden oluşan bir paket sunması konusunda Pakistanlı mevkidaşlarımızla mutabakata vardık." ifadelerini kullandı.

Özel Elçi Kumi, temas grubunun ve gündeminin genişletilebileceğini ve Afganistan'ın komşularının, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun endişelerini mantıklı bir takvimle belirli bir gündem şeklinde ele alabileceğini söyledi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, toplantıda Bakan Jilani'nin bölgesel istikrar için bölge ülkeleri arasında Afganistan konusunda koordinasyon ihtiyacına vurgu yaptığı belirtildi.

Jilani'nin, Afganistan'a komşu ülkelerin bölgenin barış ve istikrarında önemli bir role sahip olduğunu da dile getirdiği ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir