• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Müftü Pinal: "Irkçılık, insanlığımızı ve değerlerimizi yok etmek noktasına geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsanlığı yok edecek hırs ve kin besleyen toplulukların bir arada barış içinde yaşamasının imkânsız hale geleceği uyarısında bulunan Pinal, küçük yaşlarda çocuklara sevgi ve anlayışı aşılayarak, İslam kardeşliği temelinde bir toplumun inşasına odaklanılması gerekliliğini vurguladı.

Müftü Pinal, ayrıca siyonizm gibi tehlikeli ve aslı olmayan görüşlerin toplumları helak ettiğine ve başka toplumlara zulümleri beraberinde getirdiğine dikkat çekerek bu fikirlerin barışı ve huzuru yok ettiğini ve yeryüzünde yaşamayı imkânsız hale getirdiğini kaydetti.

"İslam, ırkçılığı kesin bir şekilde yasaklar"

İslam'ın ırkçılığı kesin bir şekilde yasakladığını ifade eden Müftü Pinal, "Sevgili Peygamberimiz'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) meşhur veda hutbesinde ırk ayrımcılığının yasaklandığını biliyoruz. İslam'ı kabul eden sahabe-i kiramdan, örneğin Bilal-i Habeşi ve Selman-ı Farisi gibi isimler, farklı coğrafyalardan gelmelerine rağmen Allah Resulü tarafından kardeş ilan edilmişlerdir. Bu, beyazıyla siyahi, Afrikalısıyla İranlısıyla tüm müminlerin birbirine kardeş olduğu bir örnektir. Kur'an'ın Hucurat Suresi'nin 10. Ayeti, 'İnananlar ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı takva sahibi olun. Umulur ki böylece merhamet olunursunuz.' şeklinde buyurarak müminler arasında kardeşlik ilkesini vurgular. Asıl önemli olan insan olmak ve Allah'ı tanımaktır. Bu nedenle, her türlü ayrımcılığın reddedildiği bir toplumda, birbirimize kardeşçe davranmalı ve Allah'a karşı takva sahibi olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Kardeşler topluluğu olduğumuzun şuurunda ve farkında olmalıyız"

Irkçılık ve kavmiyetçilik gibi davranışların İslam'ın asla tasvip etmediği ve hoş görmediği eylemler olduğunu vurgulayan Pinal, "Bu hakikatlere göre davranmamız ve ahlaki pozisyonumuzu buna göre ayarlamamız gerekir. Rengi, dili ve ırkı ne olursa olsun Allah'ın kardeşler olarak ilan ettiği insanlar olduğunu görmeli ve bilmeliyiz. Çünkü geldiğimiz noktada ırkçılık, insanlığımızı ve değerlerimizi artık yok etme noktasına gelmiştir. Kavmiyetçilik İslam'da yasaklanmıştır. Yeryüzünde insanların barış içinde huzur içerisinde yaşaması için, kardeşler topluluğu olduğumuzun şuurunda ve farkında olmalıyız." dedi.

"Çocuklara kavmiyetçilik yerine sevgi ve anlayışı aşılayın"

Siyonizm gibi tehlikeli fikirlerin barışı yok ettiğini ve insanlığın bir arada yaşamasını imkânsız hale getirdiğini ifade eden Pinal, geleceği ırk ayrımından arındırarak, birlik ve beraberlik içinde inşa etmenin önemine vurgu yaptı.

Çocuklara kavmiyetçilik yerine sevgi ve anlayışı aşılamamız gerektiğine dikkat çeken Pinal, "Küçük yaşlardan itibaren onlara asla kavmiyetçiliği, ırkçılığı çağrıştıracak bir şeyi empoze etmemek ve söylememek gerekir. 'O bu bölgeden, şu bu bölgeden' gibi söylemler, bizim İslam kardeşliğimizin temeline konmuş büyük bir dinamittir. Daha küçükken çocuklara ırkçılığı öğretmek toplumu yaşanmaz hale getirir ve barışı kökünden zedeler. Siyonizm gibi tehlikeli, aslı ve esası olmayan görüşler, toplumların helakini veya başka toplumlara zulümleri beraberinde getirir. Bu fikir, barışı ve huzuru yok eder, yeryüzünde yaşamayı imkânsız hale getirir. İnsanlığı yok edecek hırs ve kin besleyen toplulukların bir arada barış içinde yaşaması imkânsız hale gelir." uyarısında bulundu (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir