• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hamas'tan Yemen açıklaması! ABD ve İngiltere...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yemen'e yönelik bariz Amerikan-İngiliz saldırganlığını şiddetle kınıyoruz. Bölgenin güvenliğine yansımalarından onları sorumlu tutuyoruz.

Biz İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak Amerikan-İngiliz saldırganlığını, Yemen topraklarındaki hava ve deniz bombardımanını en güçlü ifadelerle kınıyoruz ve bunu bir suç, Yemen egemenliğine karşı bariz bir saldırı ve güvenliğe yönelik bir tehdit olarak görüyoruz. Nazi-Siyonist işgalini korumaya ve Filistin halkına ve tüm bölgeye karşı işlenen suçları örtbas etmeye gelen Amerikan ve İngiliz militarizasyonuna tanık olan bölge. 

Kardeş Yemen'in ve onun kahraman halkının Mescid-i Aksa Tufanı'nda Filistin halkımızın yanında yer almasına büyük değer verirken, Yemen'e yönelik vahşi saldırının, İsrail'in iradesinin etkisi altında hesaplanmış bir terör eylemi olduğunu tasdik ediyoruz. Siyonist işgali ve onun aşırılıkçı Nazi liderliğini yok edecek ve yalnızca bölgedeki ateşi ve gerilimi artıracaktır. Washington ve Londra bunun yansımalarının sorumluluğunu taşıyor.

Devletlerin egemenliğine ve Arap halklarının çıkarlarına saygıdan dolayı Washington ve Londra'nın sömürge politikalarını gözden geçirmesini gerektiren Filistin ve Arap topraklarımız üzerindeki Siyonist işgaline son verilmediği sürece bölgenin güvenlik ve istikrara tanık olmayacağını teyit ediyoruz. Başta mübarek Mescid-i Aksa olmak üzere İslami ve Hıristiyan kutsallarımızın ihlali devam ederken Filistin halkımızın maruz kaldığı vahşi Siyonist suçlar ve soykırım savaşı karşısında kayıtsız kalınmayacaktır."
Hamas"

Bu haberler de ilginizi çekebilir