• DOLAR 32.26
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2465.342
  • ...
Siirt Üniversitesi Rektörü Şındak, gazetecilerle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Buluşmada, üniversitenin önemli projelerini ve bölgesel çalışmalarını paylaşan Şındak, Siirt'in ekonomik potansiyelini artırmak adına yapılan fıstık kabuğu projesini detaylandırdı. Ayrıca, uluslararası alanda yapılan makale çalışmalarında elde edilen başarıları ve Tıp Fakültesi ihalesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı desteğiyle alınan sonuçları açıkladı.

Siirt Üniversitesi'nin, iş birliği ve yenilikçi projelerle nasıl farklı bir konuma taşınacağına dair önemli ayrıntıları gazetecilerle paylaşan Şındak, şehrin kaynaklarını etkin kullanmak adına birçok çalışma yaptıklarını ve bu çerçevede önemli gelişmeleri basın aracılığıyla paylaştıklarını söyledi.

Şındak, "Bizlere doğru ve gerçek haberleri ulaştırmaya çalışan bütün gazetecilerin günü kutlu olsun. Üniversitemizin çalışmalarını, sadece lokal olarak şehirde yapılan bir çalışma olmaktan çıkararak, bölgesel bazda ve uluslararası arenaya çıkarmaya gayret ediyoruz. Biz bu çalışmaları yaparken sizlerden aldığımız enerjiyle buraya geldik. Bundan sonra da yine sizinle beraber adım atacağız" dedi.

Dünyanın en iyi fıstık kolonyası ve bıtım sabunuyla diğer yerel ürünleri sanayiye kazandırmak için AR-GE çalışmalarına destek verdiklerini ifade eden Şındak, bu şekilde yerel ekonomiye katkıda bulunmayı hedeflediğini kaydetti.

"Fıstık kolonyası ve bıtım sabunuyla Türkiye dünyaya tanıtılıyor"

Öncelikle yerel ürünlerin sanayiye kazandırılması noktasında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Şındak, "Şu anda dünyanın en iyi fıstık kolonyası ve bıtım sabununu üretiyoruz ve Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz. Bir de planladığımız çalışmalar var. Tarım ve hayvancılıkla ilgili şimdiye kadar fıstık ve küçük baş hayvanla ilgili proje çağrısına çıkıyorduk, geçen yıl ilk defa arı ve arı ürünleriyle ilgili ilana çıktık. Bununla ilgili proje başvuruları oldu. Bu yıl bir başka modelleme yapıyoruz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili yerel ürünlerin sanayiye kazandırmak için AR-GE çalışmalarına destek vereceğiz." bilgisini paylaştı

Uluslararası alanda başarıya ulaştık

Siirt üniversitesinin yeni projelerle ilerlediklerini ve Uluslararası alanda da başarıya ulaştıklarını ifade eden Şındak, Tıp Fakültesi ihalesinde de hızla ilerleme kaydettiklerini kaydetti.

Siirt fıstık kabuklarını çöpe atmak yerine işlenerek ekonomiye kazandıracaklarını dile getiren Şındak, "Vatandaşımız kendi fıstık kabuğunu atabileceği alanlar yapmıştı. Bunlarla ilgili çalışmalar yaparak destek oluşturacağız. Böylece üniversite, kamu, vatandaş ve sanayi iş birliğiyle farklı bir noktaya gelmeye çalışacağız. Uluslararası ortaklıklar ile yapılan makale çalışmalarında ise Türkiye’de ikinci olduk. Önümüzde Boğaziçi Üniversitesi hemen arkamızda ODTÜ bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere yakın zamanda Tıp Fakültesi ihaleye çıkmıştı. Cumhurbaşkanımızın ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı desteğiyle en kısa zamanda sonuçlandıracağız." diye konuştu. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir