• DOLAR 32.197
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2436.921
  • ...
Blinken bölge turuna çıkmıştı: Hamas'tan açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ-   Hamas'tan yapılan açıklamada, ''ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in, Güney Afrika'nın, Gazze Şeridi'nde terörist işgal ordusunun işlediği soykırım suçlarının araştırılması amacıyla Siyonist işgal varlığına karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya ilişkin ifade ettiği tutumlar; Bu, uluslararası hukukun hiçe sayılması ve işgalin Gazze Şeridi'nde sivillere karşı işlediği katliamlara tam destek vermesi çerçevesinde, uluslararası adalet araçlarının görevlerini yerine getirmesini engellemeye yönelik bir Amerikan girişimidir.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'in, Başkan Biden'ın  tam desteğiyle devam eden, Filistinli sivillere yönelik barbar Siyonist saldırısının üzerinden doksan altı gün geçtikten sonra hâlâ tekrarlamakta ısrar ettiği yanıltıcı anlatıyı reddediyoruz.

Bakan Blinken'in, Filistin direnişinin siviller arasında yoğunlaştığını söyleyerek, işgalci terörist ordusunun Filistinli sivillere karşı uyguladığı soykırımı meşrulaştırma çabalarını; Bunlar, sayıları otuz bini aşan Gazzeli çocukların, kadınların ve yaşlıların kanını işgal eden canice işgalin ellerini yıkamaya yönelik sefil girişimlerdir. Bu, Amerika'nın bu suçlara ne kadar karıştığını ve tüm uluslararası yasaların yaygın ihlallerini yansıtmaktadır.

Amerikan yönetimini bir kez daha Gazze Şeridi'nde gerçekleştirilen saldırı ve soykırımı uzatan politikalarına son vermeye, bu suç niteliğindeki saldırıyı durdurmak için derhal çalışmaya ve Siyonistlerin çıkarları için uluslararası yasa ve düzenlemelere müdahale etmeyi bırakmaya çağırıyoruz'' denildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir