• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BAMMED Başkanı Özcan: Basın mensupları cinayetler karşısında seslerini yükseltmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazeteciler gününü, Gazze'de yaşanan soykırım ve gazetecilere yönelik katliamın gölgesinde karşıladıklarını belirten BAMMED Başkanı Özcan, gazetecilere yönelik cinayetler karşısında tüm basın mensuplarının seslerini yükseltmelerini istedi.

Açıklamasında Özcan, Amerika ve emperyalist Batının sınırsız desteğini arkasına alan siyonist işgal rejiminin Gazze ve Filistin'in diğer bölgelerinde giriştiği insanlık dışı katliam ve soykırımdan ötürü gazeteciler gününü buruk karşıladıklarını vurguladı.

Özcan, "Gazze’de insanlık tarihinin en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Özellikle gazeteciler alçakça katlediliyor. Haber yapma peşinde koşan, tek amaçları yaşanan gerçekleri dünyaya duyurmak olan savunmasız, günahsız meslektaşlarımızdan onlarcası vahşice katledildiler. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu acımasız infazlardan ötürü sevinemiyoruz. Bu günümüzü buruk kutluyoruz." dedi.

"Basın mensupları meslektaşlarına yönelik katliama sessiz kalmamalı"

Duyarlı, insanlığını yitirmemiş tüm basın mensuplarının gazetecilere yönelik infaz ve cinayetlere tepki göstermesi gerektiğini belirten Özcan, "Uluslararası hukuk savaş ortamları dahil hiçbir şekilde gazetecilerin hedef alınmasını kabul etmiyor. İnsanların haber alma hürriyetlerini engellemek, bunun için gazetecileri hedef almak büyük bir suçtur. Tüm basın organlarının, basın mensuplarının bu cinayetlere yönelik seslerini yükseltmeleri, siyonist rejimi mahkûm etmeleri gerekir." ifadelerini kullandı.

"Yerel basın bir şehrin hafızası ve kalbi mesabesindedir"

Yerel basının sorunlarıyla ilgili de konuşan Özcan, şöyle devam etti:

"Ne yazık ki yerel basın kâğıt ve diğer baskı malzemelerine gelen fahiş zamlardan ötürü çok sıkıntılı günler yaşıyor. Yerel basın bir şehrin hafızası, atan kalbi mesabesindedir. Halk ile yetkililer arasında en etkili iletişim aracı yerel basındır. Yerel basının güçsüz olduğu yerlerde halkın birçok sorununun gündeme gelmediğini ve çözülemediğini biliyoruz. Yetkililer çeşitli projelerle yerel basına sahip çıkmalı, yerel basının yaşamasına katkı sağlamalıdırlar." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir